honlapcover001

Tudományos konferenciát tartottak szerdán a Salamon Ernő Elméleti Gimnáziumban a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezésében. A „Tudományok tárháza” egy olyan rendezvénysorozat, amelyet a GYTIT 3 éve kezdett el szervezni „Államvizsga bemutató” néven. Idén Magyarország Kormánya a Behlen Gábor Alapjából támogatta a rendezvényt, hogy tovább tudják építeni, azt az elkezdett fórumot, amit ez a rendezvény kíván nyújtani a fiatalok számára.

A rendezvény három fontos céllal lett megszervezve. Az első célja a rendezvénynek, hogy a fiatalok tudományos munkáját egy olyan fórumon mutassák be, amely ezek tárolását, további gyarapodását szolgálja és minden érdeklődő számára elérhető. A másik célkitűzés a fiatalok továbbtanulásának a segítése azáltal, hogy betekintést nyernek különböző szakok valós szakmai hátterébe és ezáltal tudatosabban választhatják a továbbtanulást. De egyúttal külön célja is a szervezőknek, hogy az egyéni és a társadalmi fejlődésre is rámutassanak azáltal, hogy betekintést nyerünk tudományos munkákba, azok fejlődésébe. hátterébe és gyarapodásába. Az elmúlt évek tapasztalata mind azt mutatja, hogy sok hasznos munka születik meg fiataljaink tanulmányai során, amelyeknek mindannyian nagyobb hasznát vehetjük, az élet legkülönfélébb területein, ha nem egy polcon porosodnak, hanem többen nyernek betekintést azokba. A GYTIT ezért is szervezte meg ezt a rendezvényt és ezért kíván még egy külön online felületet is létrehozni ezen előadások tárolására. Hamarosan az elhangzott előadásokból elkészül az online adattár, ami a szervezet új weblapján lesz elérhető. Emellett az előadásokból egy sokszínű füzetet is kiadnak, szintén ismeretterjesztő jelleggel.

Az előadások témák szerint is nagyon különbözőek voltak, hiszen volt szó turizmusról, mezőgazdaságról, történelemtől, grafikáról, pedagógiáról, vadgazdálkodásról és még sok egyébről is. Ugyanakkor az is egyértelmű volt, hogy itt nem fog véget érni ez a rendezvénysorozat, mert érdeklődő is került szép számban és újabb témák is, amiket érdemes lesz egy további konferencia keretében bemutatni a jövő év folyamán.

Előadások

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas