Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért 2007-ben alakult, és 2008 februárjától rendelkezik önálló jogi személyiséggel.

Elsődleges célunk egy ifjúsági központ létrehozása és fenntartása Gyergyószentmiklóson. Az ifjúsági központ létrehozása és fenntartása mellett fontosnak tartjuk a gyergyói fiatalok bekapcsolódását az országos és nemzetközi ifjúsági programokba, amelyeket elsődlegesen Youth in Action programok (ifjúsági cserék, ifjúsági kezdeményezések, képzések, önkéntes szolgálat, demokrácia projektek) tervezésével, megvalósításával szeretnénk elérni, valamint már működő Youth in Action programokhoz való csatlakozás által.

A 2008-as évben a Youth in Action program támogatásával szerveztünk egy nemzetközi képzést Gyergyószentmiklóson, valamint indítottunk egy ifjúsági kezdeményezés projektet is, melynek címe „Légy pozitív!" Ifjúsági Tévéműsor. A kezdeményezés célja, az élet szép oldalainak kihangsúlyozása valamint az ifjúság tevékenységeinek bemutatása (szabadidős tevékenységek, ifjúsági kezdeményezések, ifjúsági szubkultúrák, ifjúsági életmód).

Egyesületünk akkreditálva van az Európai Önkéntes Szolgálat programjában önkéntesek küldésére, fogadására valamint önkéntes-projektek koordinálására. Első önkéntesünket idén szeptembertől fog szolgálatot teljesíteni Magyarországon.

Kiterjedt nemzetközi kapcsolathálóval rendelkezünk, az Unió majdnem minden országában van partnerünk, akiket különböző nemzetközi képzéseken ismertünk meg. A partnerségeknek köszönhetően március végén, április elején 5 gyergyói fiatal vett részt egy ifjúsági cserén Olaszországban.

Jelenleg egy virtuális ifjúsági központ létrehozásán dolgozunk, amely a www.ifikozpont.ro címen, egyesületünk jelenlegi honlapján, lesz megtalálható. Ezen kívül az önkéntes programunk fejlesztését, tévéműsorunk önállósítását, valamint újabb nemzetközi projektekben való részvételt tűztük ki célul az idei évre.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas