A hét végén Kolozsváron megtartott MIÉRT bővített elnökségi ülésén Bodor László, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke bejelentette: 2010-ben a megyei dekoncentrált intézményekben a fiatalok olyan vezető pozíciókba kerülnek, a- melyek az elkövetkezendőkben meghatározók lesznek az erdélyi ifjúsági életben.

A kolozsvári ülésen a tagszervezetek, valamint a társult szervezetek elnökei vettek részt, továbbá mintegy 19 megyei és területi ifjúsági egyeztető tanács vezetője volt jelen. A találkozó fő célkitűzése a tavalyi év értékelése, valamint a 2010-es évre szóló tervek és tevékenységi program meghatározása.

„A gazdasági válság ellenére sikeresen zártuk a tavalyi évet – tájékoztatott Bodor –, ugyanis nehéz gazdasági körülmények mellett is sikerült megszervezni az EU-tábort, a Miért Akadémiát és a Félszigetet is. Olyan rendezvényeket, képzéseket és programokat, amelyek az erdélyi ifjúság szakmai és kulturális fejlődését szol- gálják, illetve közéleti szerepvállalásra buzdítják és készítik fel a fiatalokat."

 

A kolozsvári ülésen a szervezet képviselői meghatározták az idei év fő tematiká- ját, valamint prioritásait, így a Magyar Ifjúsági Értekezlet 2010-et a szórvány évé-nek nyilvánította. Ennek következményeként a szervezet célkitűzése a szórvány- területeken működő ifjúsági szervezetek életének fellendítése, valamint a szór- ványban élő fiatalok kiemelt támogatása lesz. A kijelölt cél megvalósítása érde-kében – a már hagyománnyá fejlődött rendezvényei mellett – a MIÉRT az idei évre új rendezvények, projektek, képzés-sorozatok beindítását tervezi mind a központi, mind a tagszervezetek szintjén.

A kormányalakítás kérdésköre kapcsán a MIÉRT továbbra is fenntartja az igényt a szervezet képviselőinek a kormányzati ágakban való jelenlétére, valamint az ifjú- ságot érintő jogszabályok, kormánypolitikák kidolgozásában való konzultálásra.

„Hatékonyabb szervezetépítésre van szükség ahhoz, hogy a szervezet eredmé- nyesen szolgálhassa felvállalt küldetését: az erdélyi ifjúság hatékony képviseletét, valamint egy versenyképes erdélyi szellemiség kialakítását" – összegzett a MIÉRT elnöke a sajtóhoz eljuttatott közleményben.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas