Péntek délelött Székelyföldi Civil Konferenciát tartottak Hargita megye városközpontjában, Csíkszeredában, a megyeház márványtermében.

A rendezvény célja - mint azt ahogy elmondták többen is a megnyitóbeszéden, a székelyföldi civil szféra megerősítése. Ez alkalomból hívtak meg különböző erdélyi illetve magyarországi előadókat, akik elsősorban a saját szervezetükről tartottak előadást.
Délután három szekcióülés közül választhattak a résztvevők: Roma kisebbség és a civil szervezetek, melyet Demeter Anna- Mária moderált, Diákszervezetek kommunikációs hatékonyságának növelése - Kádár Magorral illetve Civil szervezetek alternatív forrásteremtése Kósa András Lászlóval.
A közös ebéddel zárult a konferencia napja, de itt a program még nem állt meg.
A résztvevők Homoródfürdőn folytatták a konferencián hallottakat, ahol másnap újból három műhelymunka nyitotta meg kapuit: Alternativ forrásteremtés, Szervezetek együttműködése és Közös ifjúsági projekt kidolgozása. Lényegében mindhárom műhelymunka egy valós rendezvénynek a kidolgozása, amelynek alapjait a hétvége során állították össze a résztvevők. A műhelymunkák befejezése után a hétvége kiértékelésével zárult a Székelyföldi Civil Konferencia.

A szervezők bíznak abban, hogy ez a lépés közelebb hozott ahhoz, hogy Székelyföldön is létrejöjjön ez az újfajta mozgalom.
Csergő Enikő
Salamon DT
PR alelnök

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas