A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) székelyföldi tagszervezeteinek vezetői második alkalommal találkoztak december 12-én Sepsibesenyőn.

Az ifjúsági szervezetek léte szempontjából igencsak lényeges, hogy a ma kihívásainak megfeleljenek. Ezen a téren a székelyföldi ifjúsági szervezeteknek közösen megoldásra váró feladatai vannak, melyekre a választ együttműködve kell keresni.

A decemberi találkozó fontosságát és színvonalát emelte, hogy jelen volt két székelyföldi megyei tanács- elnök: Borboly Csaba Hargita megye és Tamás Sándor Kovászna megye tanácselnöke, továbbá Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Szintén jelen voltak a Maros, Hargita és Kovászna megye ifjúsági hatóságainak vezetői.

 

A rövid politikai és társadalmi helyzetértékelést követően a résztvevők megállapodtak abban, hogy a fiatalság erőteljesen részt kell vállaljon a társadalmat építő és fejlesztő tevékenységekben, következésképpen a székelyföldi ifjúsági szervezetek vezetői az alábbi programokat javasolják a 2010-es esztendőre:

  • Székelyföldi Ifjúsági Szabadegyetem - egy olyan nyári program, ahol minden ifjúsági réteg részt tud venni, melynek társfinanszírozója lenne Hargita és Kovászna megye tanácsa
  • Székelyföldi Konferencia - a MIÉRT hagyományos programja, melyet továbbra is megszervez a MIÉRT; minden évben más helyszínt választottak ennek megrendezésére, 2010-ben Hargita megyére kerül sor.
  • A székely megyék példájából kiindulva a MIÉRT szeretne székelyföldi ifjúsági szervezetnek egy szórványban működő testvérszervezetet találni. Az így létrejött kapcsolaton belül a szervezetek egymás programjairól, terveiről könnyebben értesülnének, akadálymentesebbé válna az együttműködés.

A sepsibesenyői találkozó szervezője a Háromszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (HÁRIT) volt.

MIÉRT Sajtóiroda

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas