Hargita Megye Tanácsa 2oo9 november 27-28.-án szervezi meg a Székelyföldi Civil Konferenciát. Helyszín: a megyeháza márványterme, homoródfürdői „Hatos Villa”.

 

A konferencia fő témája a közösségépítés, fejlesztés, a cél pedig a székelyföldi civil szféra további erősítése, a civil aktivitás magasabb szintre emelése, a civil kultúra kialakítása térségünkben, a közösséghez tartozás erősítése, felhívás a civil szféra felé az aktív közösségformáló részvételre.

 

 

Idén a hagyományos megyei konferenciát szeretnénk kiterjeszteni egész Székelyföldre, és azon túl, a szórványszékelységre is, hogy olyan együttműködési fórumot teremthessünk a székelyföldi civil szervezetek számára, amely közös programok, hosszú távú partnerségek kialakítását eredményezheti a térség erősítése érdekében, ezért meghívtunk háromszéki, Maros, Beszterce-Naszód, Temes megyei civil szervezeti képviselőket is.

A konferencia szervezésében egyik magyarországi testvérmegyénk is partnerünk: a Bács-Kiskun megyei önkormányzat, valamint egy közös pályázat eredményeképpen a kalocsai SOS Információs és Innovációs Egyesület is (http://www.sos-egyesulet.hu), de rajtuk kívül még jó néhány Bács-Kiskun megyei civil szervezet is képviselteti magát. Együttműködésünk célja szintén a térségek civil szervezeteinek tapasztalatcseréje és kapcsolatteremtése, a jövőbeli közös programok indításának érdekében.

A konferencián kiemelt szerepet kapnak a diákszervezetek, részükre külön munkaműhelyt/szekciót alakítottunk ki, de ugyanilyen fontos a roma kisebbség problémáival foglalkozó, vagy a civil szervezetek forráslehetőségeit boncolgató műhely is.

A Konferencia társszervezője Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság, partnerek: a kalocsai SOS Információs és Innovatív Egyesület, Bács-Kiskun megyei önkormányzat, Zöld SzékelyFöld Egyesület, Élő Erdély Egyesület, Demokrata Magyar Ifjak Szövetsége, Csíki Diáktanácsok Egyesülete stb.

A konferencia ideje alatt civil börzét szervezünk, aki teheti, kérjük hozzon magával a szervezetét népszerűsítő anyagokat.

Minden résztvevőt szeretettel várunk!

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas