Online állásközvetítő szolgáltatást indított az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért. A www.ifikozpont.ro címen elérhető Virtuális Ifjúsági Központ keretében szakmai gyakorlat- és diákmunka-lehetőségeket gyűjtöttünk össze.

 

Körutunk során közel 100 gyergyói céget kerestünk fel, ismertettük velük célkitűzéseinket, szolgáltatásunkat. Az oldalon jelenleg 12 ajánlatot lehet megtalálni különböző szakterületekről: élelmiszeripar, vendéglátás, marketing, formatervezés, építészet, média, kereskedelem. Az érdeklődők megnézhetik az állásokról készült adatlapokat, keresgélhetnek az ajánlatok között. A regisztrált felhasználóknak lehetősége van arra, hogy feltöltsék saját önéletrajzukat és jelentkezhessenek a nekik tetsző szakmai gyakorlat lehetőségre.

 

Kezdeményezésünkhöz partnerként csatlakozott az ARBOR Vállalkozói Szövetség is, így az elkövetkező napokban további 70 gyergyó-medencei vállalkozáshoz jut el szolgáltatásunk híre. Ezért a közeljövőben további lehetőségek megjelenésére is számítunk.

Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért egyik fontos célja, hogy segítse a gyergyói fiatalok egyetem utáni hazatérését, itthon való boldogulását.

 

Projektünk célja, hogy erősítsük a kapcsolatokat a gyergyói fiatalok és a gyergyói vállalkozók között. Szeretnénk elősegíteni, hogy a fiatalok itthon gyakorlatozzanak, ezáltal tapasztalatot szerezzenek és kapcsolatokat építsenek a helyi vállalkozókkal. Mind a szakmai tudást, mind pedig a helyi kapcsolatok nagyban segíthetnek a fiataloknak amikor tanulmányaik befejezése után itthon keresnek állást. Ugyanakkor fel szeretnénk hívni a helyi vállalkozók figyelmét is a szakmai gyakorlati programok előnyeire, és arra, hogy a gyergyói fiatalok között is számos jó képességű szakember-jelölt van, akiket érdemes lenne alkalmazni.

 

A szakmai gyakorlat közvetítés megvalósulását a Communitas Alapítvány támogatja.

 

Első alkalommal próbálkozunk szakmai gyakorlat- és nyári munka lehetőségek közvetítésével interneten keresztül. Reméljük, hogy sikerül ezt a szolgáltatást meghonosítani Gyergyóban, és az elkövetkező években egyre több ilyen lehetőséget sikerül összegyűjtsünk.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas