Csütörtökön, július 23-án Önkéntes napot szervezett az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért. Az önkéntes nap középpontjában a „Virtuális Önkéntes Központ" című projekt bemutatása állt. Délben a civil szervezetek képviselőivel szerveztek találkozót, délután pedig a fiatalok számára szerveztek egy élménybeszámolóval összekötött esti beszélgetést.

 

IMG_0055A Caritas Családsegítő Szolgálatának központjában találkoztak délben a civil szervezetek képviselői. A részvétel sajnos a nyári szezonnak megfelelően igen alacsony volt, azonban hasznos beszélgetés alakult ki a jelenlévők között. Bartalis Kinga a Családsegítő Szolgálat részéről, házigazdaként köszöntötte az egybegyűltetek, majd Magyari Orsolya ismertette az EGYIK Önkéntes Programját. Ezután következett a „Virtuális Önkéntes Központ" projekt bemutatása. Dániel Botond az EGYIK alelnöke ismertette a projekt céljait. Az egyesület a www.ifikozpont.ro, Virtuális Ifjúsági Központ keretén belül hozott létre egy önkéntes központot. A központ célja, hogy segítse a civil szervezetek és a fiatalok egymásra találását. A honlap lehetőséget biztosít a szervezeteknek, hogy bemutassák tevékenységeiket és ezekhez önkénteseket toborozzanak. A fiatalok a honlapon megismerhetik a különböző szervezeteket és programokat, és ha kedvet kapnak jelentkezhetnek önkéntesnek.

A beszélgetés során számos kapcsolódási pontot találtunk, a Caritas Családsegítő Szolgálat részéről komoly szándék merült fel az együttműködésre. Számos ötlet és javaslat is elhangzott, amelyet be tudunk építeni a portál működésébe.

Következő lépésben a civil szervezeteket a levelezőlistákon keresztül szólítjuk meg, ismertetjük az önkéntes központ által nyújtott lehetőségeket, és várjuk majd a szervezetek bemutatkozóit, a tevékenységek leírását, és a különböző önkénteskedési lehetőségek bemutatását.

 

IMG_0063Délután a fiatalokat vártuk egy találkozásra, a Művelődési Központ klubtermébe. A találkozón az önkénteskedést akartuk népszerűsíteni, valamint bemutatni az önkéntes központ projektjét. Érdekességnek szántunk egy élménybeszámolót. Magyari Orsolya egy évig volt Németországban önkéntesként az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) programjának segítségével. Fényképeket láthattunk és történeteket hallhattunk ottani életéről, munkájáról.

 

A résztvevő fiatalok betekintést nyerhettek ezáltal egy önkéntes életébe, képet kaphattak arról, hogy milyen külföldön önkénteskedni.

 

Az önkéntes nap a "Virtuális Önkéntes Központ" projekt nyitórendezvénye volt. Partnereink voltak a Caritas Családsegítő Szolgálat és Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa. A projekt támogatója Hargita Megye Tanácsa.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas