A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács új csapata fontosnak tartotta, hogy a térségben tevékenykedő fiatalok online is jól kommunikáljanak, ezért szervezte meg 2021. október 1-3 között az Online Kommunikációs Képzést.

A program elsősorban a GYTIT csapatának, valamint tagszervezeteinek szólt, viszont nem titkolt célja volt az eseménynek az, hogy új fiatalokat is vonzunk be a szervezetbe. Elsősorban olyan 16-35 év közötti a Gyergyói-medencében élő és tevékenykedni akaró fiatalokra számítottunk, akik kommunikatívak, szeretnek megosztani magukról tartalmakat, vagy akár közérdekű témákat a világhalón. Nagy volt az érdeklődés, ugyanis túljelentkezés volt a rendezvényre, a GYTIT csapatán kívül több olyan tevékeny fiatal jelentkezett, akik iskolai diáktanácsokban vagy más kisebb szervezetekben tevékenykednek.

A program három napon keresztül zajlott, péntek délután kezdődött és vasárnap délelőtt ért véget. Az első napon a résztvevők megismerhették egymást, illetve megismerhették GYTIT-t is. Lehetőségük nyílt betekintést nyerni az elmúlt évek tevékenységeibe, illetve közösen tudtak dolgozni a jövőt érintő terveken is. Az eseményen résztvevő 23 fiatal tudta bővíteni a kapcsolati tőkéjét, hiszen több új embert ismerhettek meg. Másnap délelőtt a résztvevők a kivetítőre szegezett szemmel hallgatták a témához kapcsolódó előadásokat, amelyek a kommunikáció témakörében vezették be a résztvevőket. Az előadásokat többször 1-1 a témához kapcsolódó játék szakította meg, amelyek segítségével a résztvevők még inkább el tudtak mélyedni a témában. A délután folyamán workshop formában tudtak dolgozni, ahol az volt a feladat, hogy készítsenek magukról/iskolájukról/szervezetükről egy rövid bemutatót, amelyben tükröződnek a nap előző szakaszában tanult dolgok, majd ezeket mutassák be. Volt akinek jól ment maga a feladat kommunikációs része, viszont az online térben ez nem tükröződött vissza teljes mértékben, illetve voltak olyanok akik nagyon trendi módon mutatták be szervezeteiket viszont a verbális kommunikációjukon volt amit csiszolni. Harmadik nap délelőtt különböző kommunikációs társasjátékokkal segítségével teljesen új szögből közelítettük meg a témát, amelynek nagy sikere volt.

Az Online Kommunikációs Képzés egy hasznos programnak bizonyult a résztvevők szempontjából. A programot a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezete a Communitas Alapítvány támogatásával.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas