Mozgalmas hétvégéje volt azoknak a fiataloknak, akik a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács programjain vettek részt 2019. december 13-15 között.

A kommunikációs képzés három napon át tartott. Itt lehetőségük volt a fiataloknak olyan kommunikációs technikákat elsajátítani, amelyek során hatékonyabbá tudják tenni a saját és a csapaton belülli kommunikációjukat. Megtanulhatták, hogy mikre kell oda figyeljenek amikor másokra akarnak figyelni és mik azok a dolgok, amelyeket tudatosabban kell hangsúlyozzanak, amikor kifele kommunikálnak vagy a nem megszokott környezetükben vannak. Gyakorlati feladatok segítségével pedig a csapaton belüli kommunikáció fontosságát is megismerhették és különböző praktikáira is betekintést nyerhettek, amelyeket alkalmazba eredményesebben kommunikálhatnak. Megtanulhatták, hogy a különböző helyzetekben milyen általános kommunikációs praktikákat szoktak nem tudatosan ők is használni és hogyan lehet azokat korrigálni. Ugyanakkor azt is megtanulhatták, hogy nagyobb közösségbe mik jelenthetik azokat a félreértéseket, amelyeket mindenképpen érdemes elkerülni. A tapasztalt az volt, hogy nagyon érdekesnek tartották ezeket a fiatalok és jó hangulatban tudták a feladatokat elvégezni.

Esténként a fiatalok társasjátékoztak, gitáresten vettek részt, közösen énekeltek, táncoltak zenéltek. A hangulat a rendezvények mind a három napján jónak bizonyult. Az esti szórakozások alkalmával is nagyon jók voltal a csapatok. Amikor vasárnap délután a programok zárására került sor, akkor mindenki a következő közös programlehetőségén gondolkodott.

A Kommunikációs képzés programjait a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervez+te a Communitas Alapítvány támogatásával.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas