Az idei Tanulmányok tárháza 2018. december 10-én lett megszervezve Gyergyóalfaluban. Az előző évekkel ellentétben ez egy rendhagyó Tanulmányok tárháza volt, mert csak egy témakörre koncentrálódott. De ez a témakör annyira sokszínű, hogy így is nagyon változatosra sikeredett, ugyanis az idei téma a zene volt. Ezen belül is a fiatalok megismerkedhettek a zenészekkel, a hangszerekkel és különböző könnyűzenei stílusokkal.

IMG 1928 Small

Az összegyűlt fiatalok egy jó hangulatú leckekoncerten vehettek részt, ahol öt zenész mutatkozott be. A program során megismerkedhettek különböző hangszerekkel, majd azokat élőben meg is hallgathatták. György László gitározott és énekelt, Máyer Róbert szakszafonozott és harmónikázott, Csibi András basszusgitározott, Korpos Szabolcs zongorázott és Pál Andor dobolt. A fiataloknak lehetőségük volt a hangszerek mindegyikét egyenként, külön-külön is meghallgatni, majd ezt követően közösen is zenéltek nekik. Az előadás egy oktató jellegű esemény volt, úgynevezett leckekoncert, melynek lényege az ifjúság zenei nevelése mellet az élőzene varázsának megismertetése, a különböző hangszerek sokoldaluságának bemutatása volt. Emellett a koncert fő irányelve a könnyűzenei stílusok bemutatása és összehasonlítása volt, a jazztől a rock and rollon át napjaink popzenéjéig.

IMG 1932 Small

A Tanulmányok tárháza elnevezésű rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte közösen az Alfalvi Fiatalokért Egyesülettel és a Sövér Elek Szakközépiskolával, valamint a Communitas Alapítvány támogatásával.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas