November 17-én kezdődött a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács által szervezett fiatal önkénteseknek szóló kétnapos kommunikációs képzés. A rendezvénynek a borzonti Rubin Panzió adott otthon.

KommunikaciosKepzes3

A megnyitón Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a közös Gyergyó térségi kommunikációról beszélt. Kiemelte, számára nagyon fontos az, hogy mindenki erősítse a gyergyóiságot. „Ha egy önkéntes, egy sportoló vagy bárki más elmegy valahova, akkor mondja el a beszédében, hogy ő Gyergyóból van. Ezzel erősödik a közösségtudatunk is, és igazából nem kerül senkinek nagy erőfeszítésbe.” A megnyitó után kommunikációs és csapatépítő játékokra került sor. A nap végén tematikus beszélgetéseket folytattak a fiatalok, ahol különböző kommunikációs technikákat sajátíthattak el.

Szombaton a Minority SafePack európai kezdeményezés kommunikációjával ismerkedhettek meg a fiatalok Jakab Adorján kalauzolásával, aki az európai kampánystáb tagjaként mutatta be a projektet. Ezt követően kommunikációs technikákat tanulhattak, majd kipróbálhatták a konkrét kommunikációs tartalmak készítését és technikáját is Andercó Aliz irányításával. Ezt követően pedig online kommunikációt tanulhattak az önkéntesek. Elsajátíthatták azt, hogy a különböző online felületekre milyen tartalmakat érdemes feltöltsenek, hogy az általuk szervezett rendezvény eljusson a célközönségükhöz. A résztvevők egyértelmű visszajelzései alapján sok tanulságos dolgot sikerült megtanulniuk, amiket a továbbiakban hasznosítani tudnak.

KommunikaciosKepzes1KommunikaciosKepzes2

A kétnapos rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatásával.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas