×

Üzenet

Failed loading XML...

2016 április 23-án Tekerőpatakról útnak indultunk egy vidám kis csapattal Brassó megyébe. Úti célunk a Brassótól 30 kilométerre fekvő  Törcsvár-i Kastély volt, mely ma múzeumként működik.

 A sok turistával együtt végigjártuk a kastély folyosóit, betekinthettünk a román királyi család emléktárgyaiból álló kiállításba. Láttuk a felfegyverkezett katonák régi öltözetét és fegyvereiket, megnézhettük, hogy milyen sorsra jutottak a bűnös emberek. Végigjártuk a nagyon szép kastélyt és gyönyörű látvány mellett még érdekességeket hallottunk, tanultunk. Jó volt kicsit betekintést nyerni a régmúltba, látni, hogy milyen berendezések voltak , ismerkedni a régi kultúrákkal és megismertük Drakula érdekes és lenyűgöző történetét.

A várlátogatás után tovább indultunk Brassóba. Itt körbejártuk a történelmi városközpontot és megnéztük a Fekete Templomot, Románia legnagyobb templomát. A Templom a város nagy részét elárasztó tűzvészben bekormozódott, innen kapta a nevét. Mára a koromréteget már eltávolították, de a név örökre megmaradt. A templomban megtekinthettük Európa egyik legnagyobb anatóliai szőnyeggyűjteményét valamint a 3993 sípból álló világhírű orgonát is.

Hazafele az úton, a vidám kis csapattal, élménybeszámolót tartottunk. Mindenki számára élményekkel tele nap volt. Köszönjük szépen a Communitas Alapítványnak támogatását, hogy lehetőséget biztosítottak erre a nagyszerű kirándulásra, ahol a sok szép élmény mellett rengeteget tanultunk, jól éreztük magunkat és új barátságok születtek.   

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas