Az elmúlt hétvégén a GYTIT  ismét megszervezte a hagyományossá vált Ifibörzét. Az idén a rendezvény csapatépítés és konfliktuskezelés témakörben lett megszervezve, Borzonton, a Rubin Panzióban. A képzésen nagyrészt olyan gyergyószéki fiatalok vettek részt, akik különböző rendezvények szervezésében dolgoznak együtt és fontosnak tartották a saját maguk fejlesztését. Mindezek mellett lehetősége volt azon fiataloknak is részt venni a képzésen, akik a jövőben tervezik, hogy aktívan önkénteskedjenek.

December 13-án, pénteken kezdődött az Ifibörze, amit Erős Levente, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács elnöke és Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke nyitott meg. Ezt követően a résztvevők átbeszélték a hétvége programját, lefektették a hétvége szabályait és ismerkedési játékokkal indítottak. Az első nap előadásai során a résztvevők elméleti tudásukat bővítették a konfliktuskezelés és a csapatépítés fontosságának témakörében.

Szombaton a Prisma csoport trainerei képezték a fiatalokat. Közösen megvitatták, hogy mi is a konfliktus és hogyan kell helyesen kezelni azt. Ebédszünet után csapatépítő játékkal folytatódott a program. A játék segítségével a csapatok rájöttek, hogy közös munka alatt, sokszor fognak akadályba ütközni, és közösen tudják az adódó problémákat hatékonyan legyőzni. A nap további részében a „Lehetetlen küldetés” című játékkal voltak a fiatalok elfoglalva. Ez is egy csapatépítő játék volt, melyet mindenki másképp élt meg, mert mindenki másképp viszonyul a feladatokhoz, a problémákhoz és a csapathoz. Ezzel a szervezők arra világítottak rá sikeresen, hogy az adott helyzetekben mindig meg kell találni a megfelelő megoldásokat és fontos, hogy a csapat összetartson, közösen gondolkodjon és együtt dolgozzon.

Vasárnap folytatódott a képzés a konfliktuskezelés témakörében. A résztvevők megtanulták, hogy miként kezeljék a konfliktusos helyzeteiket. Ezt követően a résztvevők összegezték a hétvégét és arra a közös megállapításra jutottak, hogy a tanultak alapján sok dolgot másképp fognak csinálni a jövőben, megpróbálnak másképp hozzáállni a konfliktus helyzetekhez és csapatmunkában is jobban fognak együttműködni. A fiatalok elmondása szerint jó volt játékosan tanulni, szórakozni és ismerkedni. Végül a résztvevők azzal távoztak, hogy jövőre is részt szeretnének venni a rendezvényen, barátaikat is fogják biztatni, mivel sok hasznos dolgot tanultak.

A háromnapos rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Communitas Alapítvány támogatásával.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas