„Kivívni a diák tiszteletét” mottóval szervezte meg Hargita Megye Tanácsa támogatásával a hét végén a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács és a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ a Gyergyószéki Pedagógusok Fórumát. A rendezvényen a résztvevő pedagógusok alternatív, új módszereket tanulhattak a diákok figyelmének a lekötésére és megtartására.

A szombati megnyitón jelen volt Bende Sándor megyei tanácsos, aki a pedagógusok nehéz, de felelősségteljes munkáját dicsérte. Kiemelte a pedagógusok munkájának fontosságát és visszaemlékezett tanárai lelkesedésére, ami sok motivációt adott számára is. Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is köszöntötte a tanárokat és elmondta, hogy a tanárok által végzett iskolán kívüli tevékenységek, és az, hogy eljönnek az ilyen képzésekre, azt jelzi, hogy hivatásszerűen végzik tevékenységüket. A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács elnöke, Erős Levente köszöntőjében kiemelte, hogy egyre nagyobb igény van az ilyen képzésekre, ezért is szervezik meg évről évre. Az idei tematika is a tanárok aktív hozzájárulásával állt össze, ugyanis ők kérték, hogy ilyen témájú képzést szervezzenek.

pedaforumkep6

Az első nap során a pedagógusok figyelemfelkeltő és ösztönző feladatok, gyakorlatokat és módszereket tanulhattak. Ezt követően az önbizalom növelése és a motiváció volt a téma. Mindezeket szabadon, játékos formában a Prisma Egyesület trénereinek köszönhetően sajátíthatták el. A nap végén pedig a Hóvirág Néptáncegyüttes két fiataljának irányításával táncházra és néptáncoktatásra került sor.

A rendezvény második napját egy beszélgetéssel kezdték, Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnökével. A beszélgetésen sor került az aktuális gondok megbeszélésére és néhány olyan tervre, amelyekre a jövőben kerül sor. Borboly Csaba kiemelte, hogy minden olyan kezdeményezést támogat Hargita Megye Tanácsa, ami a közösség javát és fejlődését szolgálja. A képzés további részén a pedagógusok alternatív motivációs és kommunikációs módszereket gyakorolhattak feladatok révén, játékos módszerekkel. Ezt követően pedig egy kerekasztal-beszélgetésre került sor. A hétvégi képzés programját pedig a diplomák kiosztása zárta.

A rendezvény nagyon jó hangulatban zajlott, a több résztvevő is kihangsúlyozta, hogy amit megtanult a képzésen, azt már a következő napok alkalmával ki szeretnék próbálni élesben is.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas