A VI. Székelyföld Napok keretében megrendezett Megyei Gólyabált, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács már negyedik alkalommal szervezte meg, melyre már a rendezvényt megelőző napokban elkelt az összes jegy. 
A városi gólyabálok győztesei örömmel fogadták a felkérést, hogy szerepeljenek a megyei megméretetésen, így öt város képviseletében érkeztek a legjobb gólyák, akik bebizonyították, valóban a legrátermettebbek a megyében. 
Székelykeresztúr több mint egy autóbusznyi szurkolócsapattal érkezett, Csíkszereda gólyáit a város leghangosabb diákjai támogatták, Szentegyháza képviselői minden néző szívébe beköltöztek, Székelyudvarhely legjobbjait őrjöngve fogadta a közönség, Gyergyószentmiklós párosát pedig állva tapsolta a rajongó tábor. Nem is csoda, hogy a hangulat a maximumon volt már kapunyitáskor. A tökéletesre sikeredett műsor az eseményre írott himnusszal indult, ami Dupla D és Kovács Bea Kovács szerzeménye. 
Az idei év tematikája Mister és Misis volt, ennek jegyében zajlottak a próbatételek is, melyek a szervezők elmondása szerint nem kis fejtörést okoztak, hiszem olyan párokkal álltak szemben, akiknek ügyessége miatt nehéz volt kemény, élvezhető feladatot adni. Végül aztán könnyedén vették az akadályokat és érdekes próbákkal rukkoltak elő. A zsűrinek sem lehetett éppen ezért könnyű dolga, melyben helyet foglalt Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Erős Levente a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács elnöke , Fancsali János az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke, Kovács Szécsi Attila a Csík Területi Ifjúsági Tanács képviselője, valamint Gagyi Réka a Keresztúri Ifjúsági Szervezet képviselője.
Elsőként profi bemutatkozó produkciókat pontozhattak. Volt aki énekkel, verssel vagy humorosan mutatkozott be. Ezután fűnyírásra került sor. A fiúk gépezetet képezve, gördeszkára hasalva, tállal a kezükben csaptak le egy-egy labdára úgy, hogy a lányok irányították, tolták őket. Az izzasztó próba után újra szót kaptak, és a tematikához hűen párokhoz illő szituációs játék következett, azaz dialógus formájában kellett eljátszaniuk a kis történeteket. „Pénz a házhoz” címet viselte a közönségnek szánt feladat, tallérokat kellett a versenyzőknek összegyűjteniük, amiket szimpátia alapján adhattak oda nekik. A színpad eközben sem maradt üresen. A lányok örömére izmos fiúk vették át a teret, a Bar Smashers szórakoztatta őket a street workout műfajában jeleskedve. 
Ismertették az internetes szavazás eredményeit is. A Megyei Gólyabál facebook oldalán tíz napon keresztül lehetett szavazni a versenyzők fotóira lájkvadászattal. Ez alapján a legtöbb pontot Székelyudvarhely szerezte, őt követte Székelykeresztúr, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda és Szentegyháza.
Igazi szenzációnak számított Sanyika a Baróti Sztár Tv-től, aki nem kímélte a közönség rekeszizmait, örömteli pillanatokat szerezett a nézőknek puszta jelenlétével. A szervezők bevonták egy próbatételbe is, a fiúk tíz centis magas sarkú cipőben kellett utánozzák a színpadon lejtett könnyed táncát. György Botond humorista műsorvezető is tanulhatott pár mozdulatot tőle, reméljük hasznosítja majd a mindennapi életben.
Szívhattak is a gólyák, mégpedig kártyalapokat, amit wc papír gurigával adhattak át egymásnak. Az intelligencia kérdéseket sem úszhatták meg szárazon. A lányoknak a színpadon levő vízesésből és tóból kellett kiszedniük a kapszulákban rejlő kérdéseket, melyekre ha a párjuk nem tudta a választ egy tányér tejszínhabot nyomhattak az arcukba büntetésként. Ezt követően hangjukat is megmutathatták a megye legjobbjai. Az előzetes felkészülések során egy modern dal szerelemessé való áldolgozására kaptak lehetőséget, amit utolsó próbatételként kellett előadniuk.
Záró akkordként György Botond szórakoztatta a közönséget, humoros produkciójára hangosan hahotáztak a nézők.
Az est legszebb pillanata a gólyák záró tánca volt, amikor a White Angel esküvői szalon jóvoltából kapott menyasszonyi ruhákban keringőztek a színpadon. A dalt Puskás Bernadette felemelően énekelte élőben.
A zsűri egyenként röviden értékelte az estét, majd sor került a díjazásra is. Ötödik helyen végzett a szentegyházi páros, Vitus Sára és Dániel Zoltán. Negyedikek a csíkszeredaiak lettek Sándor Lídia és Nagy Norbert személyében. A dobogó harmadik fokára Székelyudvarhely állhatott Kedves Kriszta és Farkas István képviseletében. Izgalmassá vált a helyzet, hiszen a közönség is tudta kevés pont különbség lehet az első két helyezett között. Az volt kérdés, hogy Székelykeresztúr viszi el a koronát, vagy idén is Gyergyószentmiklóst éri a megtiszteltetés, hogy felállhat a dobogó fokára. A zsűri döntése alapján a Megyei gólyabált a gyergyóiak, Nicuta Nicoleta és Paul Ungurean nyerték, második helyen végeztek a keresztúriak Pálffy Klaudia és Lőrinczi Krisztián.
Az előadást követően a nemzetközileg is elismert David Guetta tökéletes magyarországi hasonmása szórakoztatta az érdeklődőket, a két szintes buliban mindenki talált kedvére való zenét.
A szervezők karitatív céllal kis téli cipőket szerettek volna vásárolni a Szent Anna árvaház gyerekeinek, de időközben ezt is megoldották a gólyabálosok egy kedves gyergyói család adományával és Novák Zsolt közbenjárásával, így örömteli pillanatokat szerezhetnek a csillogó szemeknek, mert a rendezvény bevételéből kirándulni vihetik el őket.
Igazi élmény volt részese lenni ennyi fiatalt megmozgató rendezvénynek. Köszönet a szervezőknek és támogatóknak, hogy megvalósulhatnak ilyen rendezvények Gyergyószentmiklóson. 
Minőség, példa és színvonal. Ezekkel a szavakkal lehet összefoglalni a 4. Hargita Megyei Gólyabált.

Kántor Boglárka

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas