„Szervezeti menedzsment képzés”-t tartott 2015. szeptember 5-6 között a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács, ahol több mint 30 fiatal tanulhatott, akik a GYTIT tagszervezeteitől érkeztek. A téma a szervezetek menedzselése volt és a hatékony munkavégzés.

A fiatalok megtanulhatták egy elméleti előadásban, hogy miként kell a szervezeti tevékenységeket hatékonnyá tenni, hogy sikeresebb rendezvényeket tudjanak szervezni. Majd ezt követően az V. Örmény Művészeti Fesztivál keretei között gyakorlati feladatokat is végezhettek, ugyanis sor került az első Gyergyói-medencei Örmény Kincskereső Vetélkedőre, amit le kellett vezessenek. A második nap szintén elméleti oktatással folytatódott, az előző napi kiértékelőt követően. A gyakorlati tapasztalatokra alapozva sajátíthatták el a hatékony vezetési módszereket. Mindez a szervezetük rendezvényeinek megszervezésének a hatékonyságát hívatott segíteni. Megtapasztalhatták, hogy a közösen elvégzett feladatok sokkal hatékonyabban teljesülnek, ha egymást segítik és jól leosztják a feladatokat. Ugyanakkor megérthették azt is, hogy a munka során számítsanak kell egymásra és akkor tudnak a leghatékonyabbak lenni, ha bíznak és bízhatnak is egymás munkájában. Ez azért is fontos, mert a feladatok leosztása szempontjából mindenki annyit kell vállaljon, amennyit teljesíteni is tud. Ezáltal a többiek számíthatnak rá és ő is számíthat a többiekre. Néha kerülnek a munka során előre nem látott feladatok, ezért fontos a tervezés és az összefogás is, mert ilyenkor sokkal könnyebben meg tudják oldani azokat.

A nap végén pedig csapatépítő és közösségfejlesztő  játékok következtek, amit nagyon jó hangulatban sikerült a kiértékelővel lezárni. A jó hangulat és az összeforrt csapat már tervezi a következő rendezvényt, aminek az ötlete a hétvége első napján meg is született. Ez nem más mint egy közös délután az egyik helyi gyermekotthon lakóival.

A sikeres „Szervezeti menedzsment  képzés”-t a Communitas Alapítvány támogatta.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas