Messzemenően jól teljesített az idei szervező csapat a Városi Gólyabálon, hiszen idén is nagyra tették a mércét. „A rendezvénynek akkora hagyománya van, hogy nem igen akad párja az országban a diákoknak szóló rendezvények között” - mondják azok, akik más városból érkeznek a gólyabálra.

Zsúfolásig megtelt február 13-án a Művelődési Ház nagy terme, a jegyeket pedig pillanatok alatt elkapkodták a kíváncsi nézők, ami nem meglepő, hiszen a gólyabál facebook oldala a legnépszerűbb oldalnak bizonyult az elmúlt héten a 40 ezret is megközelítő látogatottságával egy 17 ezer lelket számláló kis városkában.

A három hónapos munka eredménye akkor látszott igazán, amikor a függöny elhúzódott, felcsendült az eseményre készült himnusz, megjelentek a gólyák és szivecskék repdestek mindenhol a gyönyörű díszletben. A Valentin naphoz közeledve a szerelem hangulatát igyekezett a színpadra varázsolni a GyTIT szervező csapata, akik különleges, kreatív és mindenre elszánt fiatalok. Évről évre azért dolgoznak, hogy létrehozzanak egy minőségi műsort, hogy a bevételből segíthessenek másokon.

 

Zsók Levente humorista és Günther Ottó rádiós műsorvezető rekeszizmokat megmozgató módon vezették a műsort, ami a gólyák bemutatkozójával indult. Ezt követte a „szerelemhez láncolva” próbatétel, amikor a székhez kötözött lányokat kellett a fiúknak kiszabadítaniuk. Összesen három lakat kulcsát kellett megtalálniuk egy labdákkal teli medencében, hogy eloldozhassák párjaikat. Érdekesnek tűnt az is, amikor szerep cserére került sor az ezt követő percekben és a fiúk tűsarkú cipőben udvaroltak kedvesüknek, vagy amikor a lányoknak kellett pelenkázniuk.Természetesen a közönséget is bevonták a játékba. A párban érkező nézők egy-egy szivecskét kaptak amikor helyet foglaltak a teremben, és ezt odaadhatták kedvencüknek. Ezen kívül nem maradt el az éneklés sem, és természetesen az intelligencia kérdéseket sem úszták meg szárazon, hiszen ha nem tudták a választ egy hideg vödör vizet öntöttek a fejükre.

Zárásként keringővel búcsúztak a versenyzők és szemet gyönyörködtető ruhákban pompázva várták az eredményhirdetést. A zsűri elnöke, Barti Tihamér pozitívan értékelte a rendezvényt, majd felajánlotta a nyertes párnak külön díjként, hogy Valentin napon elsőként korcsolyázhatnak, még  a megnyitó előtt a felújított jégpályán. Ötödik helyen végzett a a Fogarassy Mihály Műszaki Líceum párosa Szidónia és Szilárd. A negyedik hely a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskoláé lett, pontosabban Vargyas Emőkéjé és Ferencz Arnoldé, míg a dobogó harmadik fokára a Salamon Ernő Gimnázium diákjai Nagy Kriszta és Mezei Zsolt állhattak. A zsűri döntése alapján a második hely a Batthyány Ignác Szakkollégiumot illette Fülöp Tímea és Antal Arnold személyében. Így a Sfântu Nicolae Elméleti Liceum képviselőié lett a megtiszteltetés, hogy elfoglalhatták az első helyet a dobogón, egy évig viselve a Mis és Mr Városi Gólyabál címet.

Az interneten elindított közönségszavazást a Salamon Ernő Gimnázium gólyái nyerték, akik a Gyergyószentmiklósi RMDSZ jóvoltából osztályukat is elvihetik a csíkszeredai uszodába jutalomként.

A gólyabált számos fellépő színesítette, mint például a Deep Jam felpörgető előadása, a Step Dance gyönyörű lányainak a tánca, György Botond humorista és Tudoran Erik, akit külföldön is nagyszerű beat boxosként ismernek.

Az este színvonalát emelte a magyarországi, nemzetközileg elismert dj Chris Lawyer is.

 

Kántor Boglárka

 

 

A Gyergyó Területi Ífjúsági Tanács ezúton szeretné köszönetét kifejezni mindazoknak, akik hozzájárultak a Városi Gólyabál sikerességéhez.

Köszönjük, hogy megtiszteltek bizalmukkal: Kelet Info Media Group, Varga Cseppek,

Pc Doki, Texas, Mónika Menyasszonyi Ruhakölcsönző, Electro House, Ps Computers, PC Store, West & Dream, Paloma, Frizi Hajstudió, Green Cafe, Hajász hajstudió, Yka Fotó Stúdió, Fenyő áruház, Karakter S reklám műhely, Pizza Joe, Izso Universal, Smiley Discount, ABC music, Marcipán cukrászda, Színes otthon, Lázár Computers, Pont telefon szaküzlet, Alfalvi Fiatalokért Egyesület, Viragmives, FitPoint, Pumping Iron, GKL, Gyergyóalfalu Polgármesteri Hivatala, Gyergyó Területi Rmdsz, Mol Metal, Moda & style, Harmónia Hajstudió, Mónika Ruhásüzlet es Szépségszalon, ZS & CS Gold Amanet, Játek üzlet, Caritas Shop,Amigo & Intercost, Marcipán, Gál Pál Csilla, Szépségbarlang, Oneses, Szeretlek Gyergyószentmiklós Facebook oldal, Szent István Plébánia,

Figura Studió Színház, Vakaria Ernő

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas