Második alkalommal szervezte meg a Pro Tekerőpatak Egyesület és a Tekerőpataki Fiatalok a „Tájékozódás Tanulás" programot, melynek célja a természetben való tájékozódás és elsősegélynyújtás elsajátítása.
A résztvevők különböző versenyeken mérhették össze tudásukat, miközben meg tanulnak csapatként dolgozni.
Az érkezés után egy rövid tájékoztatásra került sor, mely alatta résztvevők útbaigazításokat kapta a rájuk váró feladatokról és az elkerülendő veszélyekről.
A cél az volt, hogy az előre kiépített pályán minél rövidebb idő alatt végig haladjanak, minden útjelet regisztráljanak, az elrejtet idézeteket megtálaljak és a séta közben lehető legtöbb gomba fajtát, gyógynövényt gyűjtsenek, íjat és nyílvesszőt készítsenek, csapat indulót költsenek.
Térképpel a kezükben indultak a csapatok a kijelölt úton.
Amíg az első csapat megfelelő távolságba ért a többi csapat sátrat épített, hogy legyen hova menekülni, ha jön az eső. Ez meglehetősen nehéznek bizonyult, de mindenki sikeresen vette az akadályt.

Míg a csapatok  úton voltak, a szervezők elő készítettek az ebédet. A havazás kissé megnehezítette a résztvevők és a szervezők dolgát, de a kedvüket nem szegte.
A vissza érkezes és az ebéd után folytatódott a vetélkedés hisz a megirt csapat indulókat el kellet énekelni, az íjakat használatba kellet helyezni.
"Nem volt idő pihenésre hisz a szervezők mindig újabb és újabb feladatokat adtak.  A célba lövés után be kellet, jelöljük a térképen azt, hogy hol jártunk és fel kellet, soroljuk, hogy milyen útjelekkel találkoztunk, összeszedtük-e az elrejtett idézeteket, megtaláltuk-e az összes pecsétet, milyen gyógynövényeket találtunk" monda el az egyik résztvevő.


A kötélhúzás még hozott új izgalmakat, mert kiderült melyik a legerősebb csapat. "Mivel a Tekerőiek szivihez közel áll természet és e fenyő, kihagyhatatlan volt egy kis favágás. Az előkészített fából minden csapat le kellet, fűrészeljen egy szeletet." tudtuk meg a szervezőktől.
Míg a szervezők egy része a pontok összeszámolásán fáradozottá addig a fiuk előkészítettek a tábortüzet.
Az est leszáltával sor került egy közös vacsorára, beszélgetésre és értékelésre.


"Mind a résztvevők mind a szervezők egy nagyon sikeres programot tudhatnak maguk mögött, mely nem jöhetett volna létre támogatok nélkül!!! Ez úton köszönetünket fejezzük ki a rendezvény fő támogatójának a Communitas Alapítványnak! És külön köszönettel tartozunk a Sportklub Tekerőpatak-Kutfő-nek a támogatásért! Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk a támogatásukra" nyilatkozta Gyulai Arthur programfelelős.
Ez a program  minden egyén  hasznára vált, elősegíti a természetben való alkalmazkodást és ráébresztette őket, hogy a természetben  töltött idő érdekfeszítő és hasznos is lehet. A résztvevők mind élményekkel gazdagon és mosolygósan térhettek haza. Nagyon jó kis csapat kovácsolódott össze mely a jövőben is részt vesz ilyen jellegű rendezvényeken.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas