A már hagyománnyá vált Helyismereti vetélkedőre 2013. december 14.-én került sor. Idén a középiskolások krosztálya lett megszólitva, akik igen lelkesen vetették bele magukat a „munkába”. A rendezvény helyszine a Marosfő-i Hagymás villa volt, ahová a versenyzők szurkolótáborral érkeztek. A köszöntés és a megnyitóbeszéd után a csapatok megkapták a feladatlapot és a kellő utasitásokat. A verseny idején a szurkolók külön feladatot kaptak, hgy a kedvenc csapatuknak lelkesitő dalt irjanak, amelyek nagyon humorosra sikerültek. A vetelkedő fő témája Tekerőpatak kialakulása, jellegzetességei és látvanyosságai voltak. A csapatok feladatul kapták , hogy irjanak le egy olyan történetet amely kimondottan tekerőpatakhoz kapcsolódik és amiből már legenda is szövödött. Egy ilyen legenda például a szent Rózália kápolna ujjáépitésének története amelyet a  tatárjárás idején leégett.
Amig a feladat lapok javitása történt, addig a jelenlévők bepillantást nyerhettek Tekerőpatak civil szervezeteinek mindennapi életébe, amelyet a képviselők mutattak be.
A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mivel a versenyzők nagyn felkészültek voltak. A résztvevök ezuton is gazdagithatták tudásukat a falu történelméről.
Köszönjük a Communitas Alapitványnak, hogy támogatta rendezvényünket és lehetővé tette a megszervezést.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas