Az idő pénz? Tették fel a kérdést, az elmúlt hétvégén a fiatalok Marosfőn, a Maros-Mures Ifjúsági Szervezet által szervezett képzésen. A kétnapos, november 30.- december 1., időgazdálkodási képzésen 25 helybéli és környékbeli fiatal vett részt, akik megpróbálták kibeszélni és megérteni a nem mindennapi témát.

Az első nap a megnyitó után a résztvevő fiatalok összeismerkedtek majd az idő fogalmát kezdték boncolgatni, azután pedig áttértek arra a témára, hogyan is lehetne gazdálkodni vele. A résztvevők megismerhették az idővel való gazdálkodás alapelveit, és jó pár stratégiai fogást melyek segítségével a fiatalok probléma megoldó készségüket is fejleszthették. Az intenzív tanulásban elfáradt elméket időnként frissítő játékokkal pezsdítették fel, de az új ismeretek nyomatékosítására is különböző játékokkal, feladatokkal oldották meg.

A délutáni, kora esti órákban következett a jól megérdemelt pihenés, amit a fiatalok csapatösszerázókkal használtak ki, majd pedig ennek folytatásaként sor került egy közös szabadtéri sütésre, grillezésre.

A vacsora után a a szervezők egy tudományos filmet vetítettek, mely az időről, mint fogalom szólt. A filmvetítést követően a fiatalok átbeszélték, véleményezték a filmben látottakat, ez pedig kötetlen beszélgetésekbe torkollott.

Második napon a fiatalok műhelymunka keretein belül folytatták az eszme- és tapasztalatcserét, ami méginkább segítette őket elsajátítani az időgazdálkodás alapjait.

Ebéd után került sor a kiértékelőre, melyen a fiatalok mind pozitívnak ítélték meg a rendezvényt. Elmondták, hogy az elsajátított tudás és a jó tanácsok biztosan segíteni fogja őket úgy a mindennapi munkavégzésben, mint az iskolában vagy a munkahelyen, ezáltal könnyebben veszik majd a feladatokat, akadályokat és hatékonyabban tudnak majd dolgozni.

A rendezvény létrejöttét a Communitas Alapítvány támogatta, a szervezők pedig, a Maros-Mures Ifjúsági Szervezet, ezúton is háláját fejezi ki az Alapítványnak.  

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas