Marosfő Ifjúsági Szervezete újabb eredményeket tett az asztalra, ugyanis 2013.szeptember 7-8.-a között megszervezte a 4. MISZ napokat, azaz a marosfői ifjúsági napokat. A két napos rendezvényt a szervezők úgy állították össze, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre való programot.
Az első nap a ”Versenyezz, szórakozz, bulizz!” címszó alatt a minifoci bajnoksággal indult. A minifocira 14 csapat jelentkezett a megye különböző pontjairól, képviseltette magát Gyergyószentmiklós, Gyergyóalfalu, Gyergyótekerőpatak, Gyergyószárhegy, Maroshévíz, Borszék, Csíkszentdomokos, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, de jelen voltak Marosvásárhelyről ( Maros megye) és Désházáról ( Szilágy megye) is. Szabadidejükben a fiatalok társasjátékozhattak és kötélhúzással tehették próbára erejüket.

Este egy fergeteges bulira voltak hivatalosak a szórakozni vágyók. A szikrázó hangulatért DJ Phorika és egy feltörekvő helybéli fiatal, DJ Dusty voltak a felelősek. Az est hangulatát fokozták a táncbemutatók, melyet vendégeink, a Désházi Ifjúsági Klub K.O. modern tánccsoportja és a helyi ifjúsági szervezet tartott. Mindennek célja volt, hogy felejthetetlen élményben részesítse a résztvevőket és véleményünk szerint sikerült is nekik.
A második nap a „Fiatalos hagyományőrzés” jegyében telt. Délelőtt a minifoci bajnokság döntőjét játszották a továbbjutott csapatok, miszerint az első helyezést a Marosvásárhelyi csapat nyerte, a másodikat Maroshévíz, a harmadikat pedig Csíkdánfalva.
Aki nem volt foci rajongó az próbára tehette képességeit a Székely játékok asztalánál, volt is jó pár furfangos székely legény, leány és gazda, úgyhogy biztosan nem unatkozott a játékvezető sem. Aki elég bátornak érezte magát az a tiroli pályát is kipróbálhatta, akadt itt is jelentkező bőven, a legfiatalabb jelentkező egy ötéves kisfiú volt, aki többször is csúszott a kötélpályán.
A legkissebbek számára a Pro Terra Alapítvány tartott kézműves foglalkozást és arcfestést, ami igencsak népszerű volt az apróságok körében. Azok a gyerekek akik mindezt már kipróbálták, áttértek és összerajzolták a nyárikert előtti teret. Hiába, a kréta rajzot mindig is szerették a gyerekek.
Ezalatt, kicsit odébb, már sisteregtek a főzőverseny üstjei. A helyi csapatok mellett a tekerőpataki fiatalok és a vaslábi önkormányzat is megmutatta hogyan készül a bográcsos otthon. Amíg az étel főtt, György Botond humorista faggatta a kuktákat a készülő finomságokról.  Közben a Désházi Ifjúsági Klub Csuporka néptánccsoportja varázsolta még színesebbé  a délutánt, pörgős népi és átdolgozott táncokkal.  A főzőversenyt végül Jánossy Alíz, a Székely konyha gasztromagazin felelős szerkesztője és társai zsűrizték és díjazták kategóriánként a legjobbakat, így mindenki győztesen térhetett haza.
A kétnapos rendzvény záró mozzanataként került sor az erőpróbára, ahol a jelentkezőknek egy szekér fát kellett megmozdítaniuk. Öt székely ember fitogtatta meg erejét de csak az vihette haza az egy köbméter fát aki első fordulóban legmesszébb húzta a megrakott szekeret majd második fordulóban a leggyorsabban mozgott a rakománnyal.
Két hosszú és mozgalmas nap telt el, tele örömmel és ürömmel, mely alatt a szervezők gyomra folyamatosan görcsbe szorult az izgalomtól, de megérte. A szervezők célja az volt, hogy egy kis színt vigyenek a kis falu életébe, hogy, ha egy kis időre is de újra csengjen Marosfő neve az emberek ajkán és sikerült. Pár napig felidézték a fiatalok az üdülőtelep egykori pezsgését. A visszajelzések alapján egy sikeres rendezvényt hagyott maga mögött Marosfő Ifjúsági Szervezet, eddig a legjobbat de reméljük, hogy jövőre még több fiatalt mozgat majd meg és még több sikert könyvelhet majd el.
A MISZ napoknak biztosan nem lett volna ekkora sikere a következő támogatók nélkül: partner: Marosfői Sportkomplexum; főtámogató: Communitas Alapítvány és a MIÉRT; további támogatók:  Vaslábi önkormányzat, GYTIT, Székely játékok, Gyilkostó Adventure, György Botond, Désházi Ifjúsági Klub, Székely konyha, Puskás Levente.
 Marosfő Ifjúsági Szervezete ezúton is köszöni  a segítséget minden kedves támogatójának.

 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas