Tineri din Valea Stramba nu au avut ocazia pana acom sa cunoaste izvoarele din Borsec. In anul acesta am organizat o excursie la Borsec pentru cuoasterea apelor minerale  din orasul Borsec. La excursie au participa tineri care inca nu au fost la Borsec.
În dimineaţa zilei de 14 iunie 2013, tineri din Valea Stramba, condus de către organizatorul  Molnar Hajnal, au pornit pentru a vedea atracţiile locale din Borsec.
     Am fost asteptat de ghidul nostru la poarta decorativ la Borsec. De aici a pornit plimbarea si cunoasterea apelor minerale locale. Am plimbat in parcul pictoresc uitand vilele construite in secolul XVIII-XIX si izvoarele care se afla aici: Sapte Izvoare. Denumirea vine de la numărul izvoarelor care alimentează stațiunea cu apă potabilă.
     Poiana Zânelor și "cariera de travertin" - toate formând un ansamblu de obiective învecinate între ele și constituind un singur peisaj de mare atracție turistică.
Am vizitat si Grota urșilor, un ansamblu de goluri adânci formate prin fenomenul de eroziune naturală a rocilor sub acțiunea apelor de infiltrație (fenomen carstic).
Peștera de Gheață. Este o adâncitură întunecoasă între două stânci separate tot prin eroziune ca și Grota Urșilor. Apa se infiltrează aici iar gheaţa
se îngroaşă pe timp de iarnă şi se topeşte primăvara târziu.
     Izvorul Străvechi (Mofeta) unul dintre cele mai vechi izvoare de cură din stațiune.
     Cetatea Bufnițelor - "Ősforrás" unde acum 150 de ani a fost un mic lac; aici a fost construit primul ştrand, "Tündérkert". Formaţiunile travertinice de aici se exploatează în scopuri industriale.
     Dupa plimbare  am luat o pauza de masa, si  o serie de fotografi am pornit la o plimbare spre Baia " Ó sáros".  Dupa ce am multumit ghidului munca ei,  am incercat baia calda  pentr o cură externă (prin îmbăiere).
     "Cred ca, în numele tuturor participanţilor spun că a fost o călătorie foarte interesant şi informativa. Excursia a fost foarte util, pentru că o mulţime de locuri frumoase sunt in apropiere care inca nu am vazut." a spus unul dintre participanti!
Va multumim pentru sprijinul Fundaţiei Communitas, vă mulţumim, pentru am putea fi acolo!

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas