Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa PÉNZKEZELÉS FIATALON címmel előadást szervezett  július 4-én, ahol Szőcs Endre, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság ügyvezető igazgatója Mindennapi pénzügyeink és vállalkozási formák – A pénzmágnes két pólusa!, Fülöp Árpád   közgazdász, a Sapientia  egyetemi adjunktusa, a HARVIZ Rt gazdasági vezetője,  pedig Üzleti tervezés címmel tartott előadást.
Szőcs Endre beszélt a Pénzmágnes.ro honlapról, és bemutatta Bitai László Pénzügyi Kézikönyvét. Az előadó szerint a pénzügyi oktatást nem lehet elég korán kezdeni, a pénzzel tudatosan kell bánni, magunkat pedig  megtakarításra kell szoktatni. A fiatal közgazdász ismertette a megtakarítás és a hitelfelvétel azon szabályait, melyek ismeretében hatékonyan kezelhetjük ezeket a pénzügyeket, és hasznosan használhatjuk fel őket.
Fülöp Árpád a vállalkozások pénzügyeibe nyújtott betekintést. Véleménye szerint ha vállalkozást akarunk indítani, a legfontosabb a küldetés és a célkitűzés kiválasztása. A vállalkozás fejlődésének feltételeit is bemutatta, valamint hangsúlyozta az üzleti tervezés fontosságát.
Legfőképpen középiskolások voltak az érdeklődők,  sikeresnek értékeljük a rendezvényt, köszönjük a Communitas Alapítványnak a lehetőséget, hogy elősegítették a diákok pénzügyi gondolkodásának fejlődését.

 

 


Gyergyószentmiklós, Fazakas Zsuzsánna GY.T.I.T programfelelős közgazdász

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas