A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács és a Bízz a természet gyógyító erejében! elnevezésű klub természetes gyógymódokról szóló előadást szervezett, 2013. február 8.-án,  „A téli betegségek megelőzése és kezelése főként gyógynövények segítségével” címmel.
     A szervezők olyan neves előadókat hívtak meg, mint Gál Imre, aki történelem tanár létére, több mint negyven éves tapasztalattal rendelkezik a természetgyógyászatban. A másik két előadó Flórián Tünde és fia Albert volt, akik Csibi Imre  hagyatékát viszik tovább a Halasági Csibi termékek által.
    Az előadást Gál Imre kezdte aki a szív, máj és idegrenszerrel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról beszélt. Felsorolta melyek a leghatásosabb gyógynövények, amelyekkel a legfontosabb szerveink egészségét fenntarthatjuk, például a szív legjobb gyógyszere a hagyma, fokhagyma, fehér fagyöngy, tárkonyüröm, ellenben a májnak a katángkóró, orbáncfű, vérfű, gyújtoványfű az ideális. Mindemellett hangsúlyozta, hogy a kiegyensúlyozott élet az egészség titka.       Gál Imre előadását követte egy közös teázás és kötetlen beszélgetés a résztvevőkkel. A kis szünet alatt az érdeklődők további tanácsokat kérhettek a szakértőktől, amire azok szívesen válaszoltak, hisz mindhármuknak fontos tudásukat átadni az érdeklődőknek.
    Az est második előadását Flórián Tünde tartotta, aki hasznos tippekkel látta el a közönséget, hogy melyek azok a gyógynövények  amelyekkel a  téli betegségeket elkerülhetők és kezelhetők. Szerinte a leghatásosabb módszer a cickafark és kakukkfüves fürdő.
    A résztvevők nyitottsága és érdeklődése fontos szerepet játszott a jó hangulat kialakulásában és megfogalmazódott annak is az igénye, hogy a következő alkalmakkor gyakorlatiasabb jellege legyen a találkozásnak. Ennek a kérésnek eleget téve a következő találkozás alkalmával az előadók a gyakorlatban is bemutatják majd a helyes teakészítés fortélyait.
    Az előadások között Flórián Albert beszélt az újonnan alakult klubról, ismertetve annak tervezett tevékenységeit és célkitűzéseit. A klub céljai között szerepel gyógynövény gyüjtő túrák és táborok szervezése, valamint magyarországi kapcsolatok révén még több, még érdekesebb előadás megtartása és a helyi tapasztalatok egymás között történő megosztása.
    Az előadások befejeztével a régi és új klubtagok megbeszélték a következő találkozások témáját és időpontját is, miszerint a klub havi rendszerességgel fog találkozni, és a téma mindig az aktuális évszaknak, hónapnak megfelelően lesz kiválasztva. A következő előadást március elejére tervezték, és a tavasz beköszöntére való tekintettel, méregtelenítésről és az immunrendszer erősítéséről lesz szó.
    A szervezők köszönetüket fejezik ki az előadóknak a szíves hozzáállásáért, valamint a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárnak és a Halasági Csibi termékcsaládnak a támogatásáért.

                                        Jakab Beatrix

 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas