A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács tisztújító közgyűlést tartott 2013. február 6-án, 17 órától Gyergyószentmiklóson a Rubin vendéglőben.
     A közgyűlésen a 36 GYTIT tagszervezetből 31 képviseltette magát. Jelen volt Bodor László MIÉRT elnök és a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, Bende Sándor, valamint a régi elnökség tagjai.  A köszöntő beszédek után a régi elnökség tartott beszámolót, szó esett a tavalyi év végén összeállított Ifjúsági Kalauzról, mint a Gyergyói-medencében működő ifjúsági szervezeteket magába foglaló kiadványról, a Gyergyó-medencei Ifjúsági Börzéről, a MIÉRT Székelyföldi Ifjúsági Konferenciájáról, amely tavaly Gyergyószentmiklóson került megrendezésre, az EU táborról, mely már 3 éve Marosfőn várja a fiatalokat, a tematikus képzésekről, valamint a szabadidős tevékenységekről amelyeket az ernyőszervezet valósított meg. Összeségében a leköszönő elnökség sikeresnek ítélte meg  az elmúlt évek tevékenységeit.      Ezután következett az alapszabályzat módosítása, mely főként az elnökség strukturális átalakítására vonatkozik. Eszerint a GYTIT elnöksége az elnökből, az ügyvezető elnökből, négy regionális alelnökből és egy titkárból áll. Az elnökség munkáját egy további 9 tagot is magába foglaló Állandó Tanács segíti a jövőben.
     Az egyetlen régi-új elnökjelölt Magyari Levente volt, akit visszaválasztottak a jelenlévő küldöttek. Az elnök által javasolt elnökségi tagokat a közgyűlés egyhangúan elfogadta, eszerint: ügyvezető elnök Erős Levente, Gyergyószentmiklósi régiós alelnök Kántor Boglárka, Északi régiós alelnök Barti Zoltán, Közép régiós alelnök Bakos Szabolcs, Déli régiós alelnök György Lehel, Titkár András Zsuzsánna.
     A tagszervezetekkel való egyeztetés alapján az elmúlt időszak egyéni teljesítményeit is figyelembe véve a GYTIT Állandó Tanácsának tagjai a következő feladatköröket kapták: gazdasági felelős Fazakas Zsuzsanna, önkormányzati felelős Gyulai Arthur, sport felelős Gadioi Dennis, kulturális felelős György Botond, diáktanácsokért felelős Benedek Miklós Zoltán, belügyi kapcsolatokért felelős Portik Gabriella, népszerusítő anyagokért felelős Zsidó Károly, sajtó referens Jakab Beatrix, pályázat felelős Fórika Kinga.
     A továbbiakban a közgyűlés megszavazta az új tagszervezetek felvételét, amelyek között diáktanácsok, sportegyesületek is szerepeltek.
     A napirendi pontok megszavazását és a zárszót követően kötetlen beszélgetésekre került sor a résztvevők között, melyet egy ünnepélyes vacsorával fejeztek be.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas