2012. december 2-án vasárnap reggel a Tekerőpataki fiatalok egy kisebb csoportja elindult, hogy ,meglátogassa a Vargyas szorost. Az útunk kissé hosszú volt, de mi jokedvel , jo hangulattal érkeztünk meg. A szoros előtt találkoztunk az idegen vezetőinkkel is.
Az idegenvezető elmesélte a főbb tudnivalókat , azt is hogy a szorosban 40 barlang található összesen,de ebből viszont csak 4 barlang látogatható. Végigsétáltunk a szoros egy részén, áthaladtunk 4 hídon is és rengeteg szépet láttunk. A szoros nagyon szép, és mivel mi nemrég az első hó lehullása előtt voltunk még szebb volt , lehulltak a fák levelei, a földet sárga és barna levélreteg borította. Így persze az egész szoros hangulata más volt,sokkal csendesebb,sokkal gyönyörűbb.


Látogatást tettünk az Orbán Balázs barlangban,ami a legnagyobb barlang a 4 járható barlang közül a szorosban.Mindenkinek egy élmény volt feljutni a barlang bejáratához. Meredek lépcsőkön másztunk fel és egy kicsit félelmetes volt. Amikor felértünk mindenki megkönnyebbült és tátott szájjal csodáltuk a barlangot. Egyszerűen csodálatos volt,viszont kissé veszélyes is, hiszen a talaj köves volt és csúszós. Így jobban kellett vigyáznunk saját és egymás egészségére.Rengeteg szép dolgot láttunk a barlangban, mostmár a denevérek is beköltöztek téli álmot aludni.
Egy élmény volt mindenkinek ez a kirándulás, mindenki csodálatos látványokkal gazdagodott. De kirándulásunk nem jött volna létre a Comunitas alapítvány segítsége nélkül,  ezúton is köszönjük a támogatásukat! Reméljük hogy  a jövőben is kapunk segítséget, hogy a mi kis fiatal csapatunk még sok érdekes helyet felfedezhessen és új élményekkel gazdagodhasson.

 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas