December 14-16. között Nyíregyházán tartotta éves rendes gyűlését a Kárpát-medence ifjúságszakmai szervezetei által létrehozott Juventus Soliditas hálózat a Mustárház szervezésében. A hálózatot 7 ország 20 ifjúsági szervezete hozta létre. A célok között szerepel: a határokon átnyúló együttműködések fejlesztése, a határon túli magyarság anyaországhoz tartozásának erősítése, identitásának, kultúrájának megőrzése, a civil szervezetek nemzetközi kapcsolatainak erősítése, a helyi, regionális, nemzeti és az európai identitás kialakításának és fejlődésének elősegítése, széleskörű együttműködés megteremtése más hasonló céllal működő szervezetekkel, hálózatokkal.
Az ifjúság érdekében megvalósítani kívánt együttműködésben, a demokráciaprojektekben, kezdeményezésekben, innovatív megoldásokban dolgoznak együtt a jövőben a tagok Felsőőrtől Sepsiszentgyörgyig, Eszéktől Beregszászig, Újvidéktől Kassáig.
Az informális hálózatot a Mustárházat működtető KÉK Egyesület koordinálja, melynek tagjai többek között a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Szentgyörgyi Ifjúsági Klub. A program keretében Nyíregyházára érkező, a hálózati tagokból álló nemzetközi ifjúsági delegáció látogatást tett a Városházán, ahol találkoztak Dr. Kovács Ferenc polgármesterrel, aki a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke.
A résztvevők a három napos program során többek között megismerhették a magyar nemzeti, illetve Kárpát-medencei ifjúságpolitikai törekvéseit Gulyás Tibor, a Magyar Ifjúsági Konferencia Állandó Bizottsága elnökének, valamint Kaszás András, az újonnan létrejött Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagjának előadásain. A hálózati tagok közös aktivitásokat, projekteket dolgoztak ki, valamint sor került  a találkozó végén egy közös nyilatkozat kiadására is.

Barti Zoltán
Külügyi felelős

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas