A MIÉRT Székelyföldi Ifjúsági Konferencia keretén belül Gyergyószentmiklóson sor került a Székelyföldi Ifjúsági Egyeztető Fórum (SZIEF - HÁRIT, UIET, CSTIT, GYTIT) nyilvános kerekasztal beszélgetésére. Ezen beszélgetés alatt a székelyföldi ifjúsági ernyőszerveztek vezetői újra egyeztették álláspontjaikat és megerősítést nyert az, hogy szükség van az egységes székelyföldi fellépésre. Ugyanakkor azt is eldöntötték, hogy a továbbiakban a SZIEF még erőteljesebb keretek között fogja hallatni hangját a székelyföldi ifjúsági érdekképviseleti problémákban.
    
Elhatározták, hogy a közeljövőben képzéseket szerveznek a fiataloknak és elősegítik a bekapcsolódásukat a helyi közösségi életbe. „Meggyőződésünk az, hogy képzett és egymással együttműködni képes fiatalok tudnak valódi, hosszútávon is maradandó eredményeket felmutatni.”
A nyilvános kerekasztal beszélgetésen szó esett a közelgő parlamenti választásokról is, ezért a SZIEF arra buzdít minden fiatalt, hogy vegyenek részt a december 9-i választásokon és éljenek szavazati jogukkal.

Gyergyószentmiklós,
2012. november 11.
    
    Háromszéki Ifjúsági Tanács – Demeter Ferenc – alelnök
    Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács – Antal Lóránt – elnök
    Csík Területi Ifjúsági Tanács – Kozma István – elnök
    Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács – Magyari Levente - elnök

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas