Nosztalgia BorszékAugusztus 11 – 12 között Borszéken első alkalommal került megrendezésre hagyományteremtő szándékkal a Borszék Nosztalgia hétvége. A rendezvény értelmi szerzője Kolbert Tünde nyugalmazott    könyvtáros volt, munkáját a Borszéki Vendégvárók Szövetségének egyes tagjai, a helyi Önkormányzat (Simon Lehel, Mosneág Ilona) és a Borszéki Ifjúsági Fórum lelkes fiataljai segítették.

A színvonalas és szórakoztató rendezvény célja, hogy az elkövetkezendő években fiataljaink, gyerekeink vagy akár a városunkba látogató vendégek képet alkothassanak a XX. század eleji kicsi, de világhírű üdülőváros pezsgő életéről. Neves személyiségek, grófok, magyar és román arisztokraták fordultak meg nálunk.

Az ünnepélyes megnyító után a fiatalok felvonulása következett, akik múlt század eleji úri ruházatban sétáltak Borszék főutcáin. Ezt követően a fúvószenekar, majd helybeli szólóénekesek és zenekarok biztosították a jó hangulatot ( Bogdan Cristina, DNS, Meteor).

Nosztalgia BorszékA rendezvény második napja szintén felvonulással és korabeli zenével kezdődött, majd a különböző szórakoztató programok után a Tündérkert Virágai néptánccsoport lépett színpadra. Csiszér Réka régi slágereket énekelt, majd a Galaxis együttes utcabállal zárta a pompás ünnepséget. Ide kívánkozik még, hogy a rendezvény teljes programját   helyi együttesek biztosították.

A Borszék Nosztalgia folyamán sor került a legsikeresebb korabeli öltözet és a legjobb táncospár díjazására.

   A rendezvény alatt igyekeztünk úgy alakítani a környezetünket, hogy azt az érzést keltse, mintha visszarepültünk volna az időben 100 évet. Úgy gondoljuk, igyekezetünk nem volt hiába, ezért jövőben is szeretettel várjuk az érdeklődőket a második Borszék Nosztalgia rendezvényre.


Móga Nándor (B.I.F.)

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas