A Szent Miklós Napok szombati programjai között kapott helyet az első táncos villámcsődület, melyre a főzőverseny idején, délelőtt ¾ 12-kor került sor a Főtéren. A Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa és a Step Dance közös megvalósítása sikeres volt, így hétfő délután újra teret kapott a figyelemkeltésnek e formája.

Elsőként került sor táncos villámcsődületre városunkban az idei Szent Miklós napok alkalmával – A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács és a Step Dance közös programjára a villámcsődület műfajából adódóan előzetes bejelentés nélkül, meglepetésszerűen került sor szombaton ¾ 12-kor a Főtéren. Összesen mintegy százötvenen táncoltak a Queen We will rock You című dalára.

Fényképek és videók:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2295168981808.167785.1326598326&type=3

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pVPnxwnFkSQ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N9bJK0gj-f8

A megmozdulásban résztvevő fiatalok folyamatosan csatlakoztak a táncolók csoportjához, egyrészt azért, hogy ezzel ugyanerre bíztassák a jelenlevő nézőket, másrészt hogy e felszabadult hangulatban a nyitottságra hívják fel a közösség figyelmét.

Magyari Levente, a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke, akinek a fejében megszületett a villámcsődület ötlete, a következőképpen fogalmazott ezzel kapcsolatban:

„Ennek a táncos villámcsődületnek az volt a célja, hogy egy nyitott közösségbe összerázza a résztvevő fiatalokat, és egy laza, játékos megnyilvánulással színesítse a városnapok programját. Fel akartuk lazítani a gyergyói fiatalságot, és mindenkit, aki részt vett a városnapokon, arra bíztatva, hogy csatlakozzon a mi megmozdulásunkhoz. Mi betanultuk ezt az egyszerű koreográfiát, és szerettük volna, ha a helyszínen is minél többen csatlakoznak, leutánozzák a mozdulatokat. Erre volt példa, többen mellénk álltak és táncoltak – ők megtapasztalhatták, milyen nagyszerű érzés, ha egy közösség felszabadultan, összhangban alkot, milyen felemelő a közösség ereje. Természetesen ehhez nyitottnak kell lenni."

Partner nélkül azonban a GYTIT kicsit nehezebben tudta volna megvalósítani a tervet: Portik Dobos-Gabriella, a Step Dance táncoktatója állt melléjük, és vállalta, a koreográfia kidolgozását, és betanítását.

"Az volt a célunk, hogy ezt a táncot olyan ember is megtanulhassa, aki soha sem táncolt, és olyan dalt kerestünk, ami az idősebb, és a fiatalabb korosztály számára is ismert. A koreográfia az én munkám. Próbáltam látványosat, de mégis könnyűt, egyszerűt összeállítani, hogy mindenki számára megfelelő, mozgalmas és vidám legyen" – nyilatkozta Portik Dobos-Gabriella.

A szombati sikeren felbuzdulva a villám-tömegtánc résztvevői lehetőséget kaptak arra, hogy hétfôn megismételjék táncukat a délután 3-kor kezdődő felvonulás, a Gyergyói Seregszemle után. Ekkor még nagyobb közönség előtt zajlott a táncos, figyelemfelhívó megmozdulás. Tervezik más alkalmakkor is megismételni a megmozdulást és természetesen a jövő évi Szent Miklós Napokra is készülnek hasonlóval.

Magyari Szilvia

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas