A 2010-es évet egy pályázati kiirással kezdtük, amely az „Ismerkedjünk Gyergyói vadainkal" címet viselte és vadállatokkal történt találkozások megírására, megörökítésére bíztattuk a fiatalokat.
Szintén az év elején, februárban 18-án szerveztünk egy találkozót a gyergyószentmiklósi polgármesterrel, ahol a helyi ifjúsági szervezetek problémáit tártuk fel, kerestünk rá megoldásokat és kértük közösen egy ifjúsági pályázati Alap létrehozását.
Pályázatirási tanácsadást tartottunk középiskolásoknak és a tagszervezeteknek, amely végeredményeként a Communitas Alapítványhoz tettünk le pályázatokat.
A gyergyószentmiklósi diáktanácsokkal együttműködve megszerveztük a Városi Gólyabált.
Májusban I. Gyergyó-medencei Ifjúsági Börzét tartottunk, ahol a Gytit tagszervezetei és más ifjúsági szervezetek mutatták be tevékenységeiket, cseréltek tapasztalatot és keresték egymás partnerségét.
Pál Árpád parlamenti képviselő meghívására egy 10 fős ifjúsági vezetőkből álló küldöttség vett részt bukaresti parlamenti látogatáson, ahol találkozhattak Széll Lőrinczcel az Ifjúsági és Sport Hatóság országos alelnökével.
Május 28-án „Bevezetés a Kommunikációba" címmel képzést tartottunk Marosfőn, ahol játékos módszerekkel szervezeti és egyéni kommunkációt tanultunk és gyakoroltunk.
Június 5-én szerveztük megy az I. Hargita Megyei Gólyabált a hargita megyei diáktanácsok segitségével, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Az est sztár meghívottja Tom Boxer DJ volt, akire 1200 fiatal volt kiváncsi. Érdeklődők a szomszédos megyékből is érkeztek.
Az EU tábor június 29 és július 4-e között zajlott és a GYTIT markánsan kivette részét a szervezésből, hiszen tizenhárom tagszervezetünk képviseltette magát a munkában.
A Maroshévízi Napok alkalmával július 17-én és 18-án strandolással egybekötött szervezetéspítést tartottunk.
A Félsziget alkalmával szintén többen képviseltettük magunkat a szervezésben és a Gytit részéről többen részt vettünk a MIÉRT és RMDSZ focimérkőzésen.
Ugyancsk júlisban 27-28-án a Gyilkos-tói Sokadalommal egyidőben tartottuk a Kommunikációs képzésünk haladó fokozatát, ahol gyakorlatban ki is próbálhattuk magunkat, amit videóra is vettünk. A képzést egy varázslatos túra követte a Kis Cohárd és Töndérkert megcsodálásával.
Augusztus elején a Marosfői Ifjúsági Napok szervezésébe segítettünk be és vettünk részt több tagszervezet részéről.
Szeptember 26-án az iskola megkezdődése után az Ifitékával partnerségben néhányan résztvettünk az Ifinapok szervezésében. Az idén sikerült az Ifinapokat medence szintüre kiterjeszteni, hiszen a helyszínek közé bekerült a Szárhegyi Lázár Kastély is.
November 16-án a hargita megyei Ifisztár gyergyói fórdulóját szerveztük meg a Salamon Ernő Diáktanácsával közösen. Ugyancsak novemberben Kapus Krisztián Magyar Országgyűlési képviselő meghívására résztvett egy kisebb küldöttség a GYTIT részéről a Magyar Parlament látogatásán és az Ifjúsági Bizottság gyűlésén.
Decemberben a Gyergyószentmiklósi Városnapok keretén belül megszerveztük az "Őszinte ölelés mindenkinek" címet viselő megmozdulást, résztvettünk a főzőversenyen és mi szerveztük a nagy érdeklődésnek örvendő Nick Kamarera DJ-s built.
Még ugyanebben az évben került sor a Megyei Tanács támogatásával megszervezett Fiatal Pedagógusok Fórumára is, ahol a helyi fiatal tanároknak szerveztünk képzést. Ezek mellett számos kisebb megmozdulás során voltunk partnerei az önkormányzatoknak, civil szervezetknek és legfőkébb a Gytit tagszervezetinek.
Összességében egy jó évet zártunk, sokat tanultunk, tapasztaltunk és mindeközben jól éreztük magunkat. Ezt szeretnénk folytatni, sőt mégjobban csinálni az idei évben is.

 

 

Magyari Levente – Gytit elnök
Kolumbán Boglárka – Gytit ügyvezető elnök

 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas