Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa tagszervezeteinek küldötteivel 2010 december 29-30-án tartotta „Évértékelő hétvégéjét" Marosfőn a Hagymás Villában (Ceausescu villa).


evertekelo_osszerazoA berendezkedés után megvitattuk és elfogadtuk a közös házszabályokat és kitüztük a hétvégi program céljait. Bemelegitő ismerkedő játéknak Bingót játszodtunk, amikor egy előre megadott kérdésekre kellett megtalálnunk a választ úgy, hogy kérdezgetnünk kellett egymástól. Az összerázó játék után egy kör erejéig mindenki bemutatkozott és elmondta, hogy ki ő, honnan jött, melyik szervezetet képviseli és mivel foglalkozik. Ez hasznosnak bizonyult az új tagok megismerése szempontjából. Ezután a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács Power Pointos bemutatója következett, ahol az új tagok részletesen megismerhették a 2o1o-es év tevékenységét és nagyobb megvalósitásait.
A bemutatót egy kérdőiv követte, amelyben arra voltunk iváncsiak, hogy a tagok, a szervezetek küldöttei és vezetői mennyire ismerik a Gytit tevékenységeit, rendezvényeit, milyen előnyöket és hibákat tapasztalnak, valamint azt is igyekeztünk felmérni, hogy milyen céllal, motivációval rendelkeznek. A hétvégének kitüzött célja volt a fiatalok motiváltságának megismerése és a tevékenységek iránti kiváncsiság felkeltése, annak érdekében, hogy később ők is minél több rendezvényt valósitsanak meg önállóan.

Rövid szünet után rátértünk a 2o1o–es évi rendezvények kiértékelésére, ahol külön-külön bemutattuk a rendezvényt, majd megvitattuk a javitásra szoruló hibákat. Vacsorára pityókástokányt készitettünk közösen és a jó szakácsoknak hála bőségesen jóllaktunk. A többi étkezést hideg ételek képezték.
Évvége lévén kötetlen beszélgetések révén kiértékeltük a tagok tevékenységét, majd a Karácsonyra való tekintettel meglepetésként oklevelekben és Gytit pólóban részesitettük az Eu tábor szervezőket és a kiugróan teljesitő fiatalokat. A meglepetést a beharangozott Preszilveszteri buli követte, mely keretén belül éjfélkor kimentünk az udvarra és egy kis tüzijáték közben pezsgőinkkel koccintottunk, majd kandallótűz mellett buliztunk tovább.
Vasárnap a tervezésről szólt. Megismerkedtünk a Gytit elveivel és feladatival, majd ötletbörze kereretén belül még tovább is szélesitettük azokat. Rövid szünet után a következő évi rendezvényeket terveztük meg és kitüztük a konkrét célok mellé a konkrét feladatokat, ahol a rendezvények mellett szerepelt a weboldal megújitása is. Végezetül egy kérdőivvel zártunk, amelyben megmértük az új ismeretek hatását.
A kérdőivek tanusága szerint sikerült felkelteni a tevékenységek iránti kiváncsiságot.

A rendezvény támogatója a Communitas Alapitvány volt.

 

 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas