2010. december 6-a a Mikulás járás napja és Gyergyószentmiklós város hivatalos ünnepe is. Az idén a Városnapok december 2 ás 6-a között kerültek megrendezésre. Ez alkalomból szervezett Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa különbözõ programokat, a Gyergyószentmiklósi Városnapok keretén belül úgy mint: ölelés mindenkinek, az ifjúsági szervezetek ismertetése, naptárosztogatás gyerekeknek és fiataloknak.


oleles_mikulasnapAz idén a hangsúlyt a „Mindenkinek egy őszinte ölelést" – nevet viselő megmozdulásra fektettük. Célul tüztük ki, hogy egy ölelési hullámot inditunk útjára az összesereglett tömegben, hogy minél többen megtapasztalhassák a szeretet közelségének érzését, az önmagunkból adakozás örömét. Ezt az eseményt saját szórólapokkal és külön plakátokkal hirdettük, de emellett természetesen szerepelt a megmozdulás a városnapi plakátokon is.
A program szerinti felvonulás után került sor az ölelésre, amikor a szinpadról Magyari Orsolya önkéntesünk biztatta a tömeget az ölelkezésre és mutatott példát ő is ebben. Erről videófelvétel is tanuskodik. A szinpadról vezényelt esemény után a GYTIT 15 fős bevállalós csapata indult meg és megölelte a Mikulás érkezésére összeserglett gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket, amint az a fényképek is tanusitják.

 

fozoverseny_mikulasnapA városnapi programoknak megfelelően résztvettünk a Főzőversenyen a Gytit csapatával, maroshévizi lányok részvételével, de vettek részt Gytit tagszervezetek is a saját településükkel, vagy szervezetükkel, mint pélául a Marosfőiek – MISZ csapata és a Szárhegyiek – Cika csapata. A főzőverseny alapanyagát a Viridis Kft támogatásának köszönhetően fedeztük.
A Városnapok keretén belül az egyik legnagyobb beltéri megmozdulást a Nick Kamarera koncert jelentette, amelyet szintén az egyik Gytit-s vezető Kolumbán Boglárka ügyvezető elnök szervezett és amely nagy sikernek örvendett, hiszen több mint 1000-en vettek részt rajta.
Ugyanitt találkozunk jövőre is, remélhetőleg még több Gytit tagszervezet részvételével.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas