Az autósmozi kétségkívül: egyszerű, olcsó, gyors és még csak ki sem kell hozzá szállni az autóból. Indul a motorizált izgalom szezonja, amire 24-én, 21 órától kerül sor Gyergyószentmiklóson a Sláger Center parkolójában.

 

„Ne törődj a sztorival, csupán érezd magad jól! Azért nézz néha rá a vászonra, így eleget látsz ahhoz, hogy mesélni tudj az autósmoziról!" – énekelte 1964-ben a Beach Boys, de a lényeg máig nem változott. Az autósmozi egy életérzést jelent!

 

Az internetről könnyen elérhető filmek és az elkényelmesedett életmód hamar tönkretette a mozi tulajdonképpeni létét, és már nagyon sokunknak hiányzik az élmény Gyergyószentmiklóson. Talán sok fiatal nem is érte vagy nem is emlékszik arra milyen egy jó filmre beülni a sulis társakkal, haverokkal, vagy megnézni egy romantikus kalandot kedvesükkel a nagy vászon előtt.


Én is mindig csak a filmekből láttam milyen az autós mozi. Úgy éreztem itt az idő, hogy kipróbáljam. Ezért segítséget kerestem a megvalósításhoz, és létrejön nemcsak Gyergyószentmiklóson, hanem Hargita megyében először.

 

Most itt az alkalom, hogy bepótolja mindenki az elmaradt élményt, mégpedig nem is akármilyen módón! Hűen hódolhatunk a szabadtéri vászon utánozhatatlan hangulatának. Közben az ember egy nyilvános helyen érezheti otthon magát, szabadon kommentálhatja a történteket, ehet vagy akár telefonálhat, amivel senkit sem zavar.

 

Érdemes egy próbát tenni, a romantikus, őszi éj, a csillagos ég, egy vidám baráti társaság és egy jó film a rég feledett (s generációk számára talán ismeretlen) autósmozi hangulatát hozhatja fel a várostól negyed óra útnyira – még 2010-ben is!

 

Az autósmoziba ugyanis soha nem csupán a film miatt ment, megy az ember. Aki nem hiszi, guruljon utána!

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas