A Vasláb községhez tartozó Marosfőn első alkalommal került sor a település minden korosztályát megszólító rendezvénysorozatra. A kétnapos szórakoztató és sportprogramok szervezését és lebonyolítását a Marosfői Ifjúsági Szervezet néhány lelkes tagja vállalta fel. Marosfői napok eddig is voltak, ám mivel a település Vasláb községhez tartozik, az eddigi ünnepeket az önkormányzat szervezésében bonyolították le, az üdülőtelep lakosságának igényeit figyelmen kívül hagyva. Tavaly egy minifoci bajnokság megszervezésével járultak hozzá a marosfői ifjak a falunapok számukra nem kielégítő programjához, és az akkori sikeren felbuzdulva döntötték el, hogy idén minden korosztályt megszólító rendezvénysorozzattal rukkolnak elő. Az ifjúsági sport hétvége megszervezésének ötletét az önkormányzat is támogatta, ennek alapján, biztos hátteret érezve a hátuk mögött, az ifjak belevágtak a szervezésbe. A még bejegyzés alatt álló, az üdülőtelep nem túl népes fiatalságát tömörítő Marosfői Ifjúsági Szervezet tagjai időben léptek, pályázati úton és támogatók megkeresésével próbáltak pénzt szerezni a nevük kezdőbetűiből összeállított, MISz-napok megszervezéséhez.

 

Minden korosztály számára adott volt a szórakozás lehetősége


A július 31-én, szombaton rendezvény helyi érdekességeket, látványosságokat megörökítő fotók gyűjtésével kezdődött. A szervezők bárki által és bármilyen technikával készített fényképeket elfogadtak, az összegyűjtött képek pedig az esti buli színfoltját képezték, a rendhagyó fotókiállítás által. A nap fő eseménye a minifoci bajnokság volt, a csapatok megmérettetése délelőtt 10 órától este 8-ig tartott. Asztalitenisz és kerékpárverseny is szerepelt a szombati programban, mely során akadálypályán bizonyíthatták rátermettségüket a résztvevők. A legkisebb korosztály számára is tartogatott izgalmakat a nap, az óvódás korú gyermekeket kincskeresés, valamint aszfaltfestés várta. Az első nap bulival ért véget, ahol a zenét a gyergyószentmiklósi DJ Maszter & Angel B biztosította. 

A vasárnapi programok között lábtenisz, traktorhúzás, farönk vágás, paint-ball háború szerepelt, de a férfias műsorszámok mellett a szebbik nem képviselői is versenybe szállhattak egymással - bogzás, gyöngyfűzés, ékszerkészítés mellett kreatívitásukról is bizonyságot tehettek: egy olló segítségével kellett divatossá alakítsák magukkal hozott régi, lejárt ruhaneműjüket, amelyek ezt követően  divatbemutatón lettek közszemlére bocsájtva. Az első MISZ-napok vasárnap este tábortűzzel, táncházzal, továbbá bulival zárultak.

 


A kezdeményezéshez szépszámban akadtak támogatók


„Az ifjúsági szervezetben szinte minden marosfői fiatal benne van, ez harminc-negyven 13 - 28 éves fiatalt jelent. Hogy ne legyen mindenki szervező, ötön dolgoztunk a MISz-napokon. Már tavasszal letettünk egy pályázatot a Communitas Alapítványhoz, ahonnan támogatást kaptunk. Jó volt a hozzáállás a polgármesteri hivatal részéről is, mivel a tavaly már bizonyítottunk, így most felajánlotta minden segítségét, pénzzel és fával is támogatva minket” – nyilatkozta Simon Arnold, a Marosfői Ifjúsági Szervezet alelnöke. Elmondása szerint anyagi segítséget a marosfői panzióktól is kaptak, de olyan támogatóra is találtak, aki a különböző vetélkedők díjtárgyait biztosítja. A sportbázis a helyszín és sportpályák ingyenes használatát ajánlotta fel és diplomákat is biztosított, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács pedig a szervezésben, a plakátokban segítette a marosfői fiatalokat.

 

Forrás: miert.ro

Fotó: Buta Csaba

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas