Június 4.-én zárult, a Marosfőn megrendezett hetedik EU tábor. A tábor négy tematikus napján a több mint 300 résztvevő számos előadás, kerekasztal beszélgetés és szekcióülés keretén belül nyerhetett betekintést a hazai, valamint külföldi munkavállalás különböző vonzataiba.
A tábor folyamán az árvízproblémák és a bukaresti helyzet ellenére, a meghívottak többsége el tudott jönni a táborba, így néhány szükséges átszervezéssel ugyan, de a programban meghirdetett előadásokra sor került.
A szakmai előadásokon túlmenően a tábor számos szórakozási lehetőséggel várta a résztvevőket: a különböző sport és kézműves tevékenységek, illetve koncertek mind nagy népszerűségnek örvendtek.
Mindezek összessége, a résztvevő fiatalok lelkesedése, valamint a kedvező időjárás az idén is egy sikeres rendezvényt eredményezett, mely hagyományaihoz híven, tartalmas és hasznos időtöltést biztosított a résztvevőinek.
Az idei EU tábor a GYTIT vonatkozásában is fölöttébb eredményesnek tekinthető, hisz ez az első olyan nagy rendezvény, ahol 11 tagszervezet képviselői vettek részt a szervezési munkálatokban, melynek során értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak. Számukra ez a közös munka, tanulás és szórakozás egy egyhetes, intenzív képzésnek is tekinthető, melynek keretén belül a tagszervezetek közelebb kerülhettek egymáshoz, új kapcsolatok, barátságok jöhettek létre, elősegítve ezáltal a jövőbeni együttműködést.
A GYTIT számára hasznosnak és tanulságosnak bizonyult, hogy a szervezési tevékenységek során a MIÉRT többi tagszervezetével és ezek képviselőivel dolgozhatott együtt. Az ily módon megvalósított együttműködés jelentőségét és eredményességét bizonyítja, hogy György Lehel, a GYTIT marosfői alelnöke, jutalomképpen az áldozatos és példamutató munkájáért, az EU tábor nyertes csapatával együtt, részt vesz a Winkler Gyula és Sógor Csaba, EP képviselők által felajánlott brüsszeli tanulmányi úton.

Az EU tábor utómunkálatainak befejeztével, a GYTIT az újonnan szerzett tapasztalatok, kapcsolatok és lelkesedés kamatoztatására törekszik. Jövőbeni tervei közt szerepel egy partnerségi viszony kialakítása a MIÉRT Szeben megyei Medgyesen székelő tagszervezetével, mely által erősíteni szeretnék a MIÉRT célkitűzései mentén a székelyföldi és szórványban működő ifjúsági szervezetek közti együttműködést.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas