Május 29-3O-át a Gyergyói Területi Ifjúsági Tanács Marosfőn töltötte. A Gyergyói Medence ifjúsági szervezeti mögé épülő ernyőszervezet felvállalta annak az alapvető funkciónak a betöltését, amellyel élénkítheti az ifjúsági és a civil kezdeményezések egymás közötti kommunikációját.

 

gytitmarosfoA képzés helyszínválasztása nagyon szerencsés volt, a Marosfői Ifjúsági ház adottságai nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a csoportból lassan lassan csapat kovácsolódjon. A két képzőt a Pont küldte, Zsuzsa és Dóra felelt a hétvége szakmaiságáért és az általános moderálásért.

 

A képzés stílusa a játékosság volt, a megtanulásra és elsajátításra szánt készségeket, gyakorlati tudnivalókat egy-egy játékban modellezték le, az utána való részletes megbeszélés pedig elmélyíthette a megélt tapasztalatokat. Kis-, és nagycsoportos foglalkozások is voltak, melyek gyakorlatilag két célt szolgáltak: az egyik, hogy a résztvevők megtanulják tisztán közölni egymás felé az igényeiket, a másik, hogy egy olyan csapatkovácsolás folytatódjon, amelyet a hétköznapokban is tudnak kamatoztatni. A két képző ennek megfelelően egy szép ívet vélt felfedezni a résztvevők fejlődésében: a szombat reggeli zűrzavarból vasárnap délutánra fókuszált egymásrafigyelés lett. A szombat esti World Café megnyitotta a személyesség és a GYTIT közti kapukat, a kétórás kávézó hangulatban azokat a kérdéseket kellett megválaszolni, hogy milyen érdekeket kell a tagszervezetekéi közül a GYTIT-nek képviselni, hogy hogyan élénkíthető a tagszervezetek közötti, és a tagszervezetek-GYTIT közötti kommunikáció. A válaszadások személyes szűrőn keresztül artikulálódtak szavakká. Megteremtették a hangulatot egy spontán szerveződő hajnalig tartó maffiázáshoz.

Vasárnap délután a finom szabadég alatt főtt bográcsos sikeres elfogyasztása volt az első képzési hétvége záróeseménye. Volt melléje savanyúuborka is. Reméljük kellőképpen felcsigázódtak az elmék ahhoz, hogy a második és egyben lezáró képzési hétvégére ismét szívvel és lelekkel jelenjenek meg a résztvevők.

 

Aczél Dóra

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas