A Maroshévízi Magyar Ifjúsági Szervezet és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács, július 16-17. -én második alkalommal szevezte meg a magyar ifjúsági programokat a Maroshévízi Napok kertén belül. Idéntől a „Maroshévízi ifjúsági napok" nevet viselte az esemémény, amely során a gyergyó medencei fiatalság foglalta el a maroshévízi Urmánczy strandot. A két napos megszállás alatt a fiataloknak számos megmérettetésben volt részük, versenyekben, játékban, sport tevékenységekben kellett megmutatniuk tudásukat.
Az első nap mindenki tettvágytól égve érkezett az RMDSZ székházába, amit fokozott a könnyed lubickolás. Az ifjak könnyedén vették a táblé, a scander, a kötélhúzás és más csoport tevékenységek akadályait. A zuhogó eső csak felcsigázta a kedélyeket és még inkább a vizbe csalogatta a résztvevőket. Mindeközben egy másik csapat a fakanál forgatás művészetét gyakorolta, majd nem kis sikerrel tálalták a bográcsost. Estére bizony jól esett kifújni a fáradt gőzt, amit meg is tettek egy kiadós buli alkalmával.
Másnap, hogy jól induljon a nap, úszóversenyen vettek rész az úszás szerelmesei. A sporttevékenységek után ideje volt egy kis tanulásnak is, igy hát Muresan Roland GYTIT alelnök, előadást tartott az „Ifjúság és az önkéntesség a civil szervezetekben" témáról. Az előadásnak a „Kemény János" Elméleti Líceum adott otthont.
{gallery}galeria/marosheviz2011{/gallery}
Ezt követően az Urmánczy fürdőnél megkezdődött az eredmény hírdetés és díjkiosztás, amely a Comunitas Alapitvány támogatásának volt köszönhető.
Az ifjúságnak be kellett látni, hogy minden jó nem tarthat örökké, igy hát fájó szivvel, mégis elégedetten vonultak el, és adták vissza a fürdőhelyet a városnak, azzal az igérettel, hogy jővőre visszatérnek.

 

Bakos László,
a Maroshévízi Magyar Ifjúság Szervezet elnöke.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas