2012. október 27-28. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács által a Gyergyó-  medencei ifjúsági börze és kulturális seregszemle, amelynek célja egy olyan szakmai találkozó megszervezése, ahol a fiatalokat érintő kérdések, szervezetek és rendezvények kerülnek előtérbe.
A Börze keretein belül lehetőséget kapnak az ifjúsági szervezetek, az ifjúsággal foglalkozó szakmai civilszervezetek, intézmények és cégek a bemutatkozásra, a tapasztalatcserére és további önkéntesek toborzására is. Rendezvényünkkel meg szeretnénk szólítani az aktivitásra, érdekes programokra vágyó érdeklődőket és fel szeretnénk nekik ajánlani a bekapcsolódást a működő kezdeményezésekbe.
Pártoljuk az önkéntességet és mindenkit arra buzdítunk, aki teheti vegyen részt a közösséget éríntő megmozdulásokban korosztálytól függetlenül, hogy ne csak szemlélője, de alakítója is legyen a közösségi életnek.

A résztvevő szervezeteknek alkalmuk nyílik egy rövid 5-7 perces időintervallumban bemutatót tartani az elmúlt év sikereiről, új tapasztalatairól és kihivásairól. A szünetekben és a beszélgetések során új tagokat lehet bevonni, a más szervezetekkel meglévő kapcsolatokat, együttműködéseket még jobban el lehet mélyíteni és további új kapcsolatokat lehet kialakítani.

 

Kérésünk a jelentkező szervezetekhez, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre jelezzék vissza a részvételi szándékukat, töltsék ki szerdáig (október 24-ig) a jelentkezési lapot, küldjék el szintén szerdáig a ppt-os bemutatójukat és fényképeiket. Amennyiben vannak rendezvényplakátok digitális formában, valamilyen szóróanyag vagy fotók, azt is küldhetik, mivel az előadások közötti szünetekben ki fogjuk vetíteni a kapott anyagot.

A bemutatkozók anyagából egy rövid kis versenyt állítunk össze a közönség számára, amellyel 2 x 2 személyes, 100 – 100 lej értékű vacsorautalványt lehet nyerni. Ennek a versenynek a díjazása a szombat esti Humorest után fog megtörténni. Kérjük, hogy ehhez minden szervezet jelöljön meg egy nem túl nehéz kérdést és választ, ami rá vonatkozik, hogy a verseny előkészítéséhez ezt felhasználhassuk.
A résztvevő szervezetek 1-1 képviselője hivatalos szombat este a Muskátli vendéglőbe egy kellemes beszélgetésre, eszmecserére, és egy finom vacsorára. Ezen kívül készül egy kis kiadvány is a Börzén résztvevő szervezetekről és a bemutatott rendezvényekről, amit majd a helyszínen lehet átvenni.
    A vasárnapi program idén is szakmai előadásokat és műhelymunkákat fog tartalmazni. További részletekkel később jelentkezünk. A rendezvényt az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatja.
 
A Börze céljai:

•    Bemutatkozási lehetőséget biztosítani a szervezeteknek, ahol ismertethetik céljaikat, programjukat, rendezvényeiket;
•    Megismerhetik a hasonló  tevékenységet folytató csoportokat, aktív személyeket;
•    Segíteni a partnerségek kialakulását és közös, nagyobb eredmények elérését;
•    Megszólítani, bevonni a fiatalokat a közösségi és a szervezeti életbe, felajánlva azt a lehetőséget, hogy céljaik mentén fejlődni tudjanak az önkéntes munka és közösségépítés által.
•    Segíteni új önkéntek toborzását a szervezetekbe

Magyari Levente – GYTIT elnök

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas