eutaborkepIdén kilencedik alkalommal került megszervezésre a Magyar Ifjúsági Értekezletnek, az RMDSZ Főtitkárságának és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának hagyományos rendezvénye, az EU Tábor. A marosfői tábor ez alkalommal a „Régiók harca" jelmondat alatt zajlott, melynek keretén belül a magas színvonalú szakmai előadások, szekcióülések, beszélgetések és workshopok mellett a csapatjátékok során a kreativitásukat, találékonyságukat és ügyességüket is összemérhették a résztvevők a Winkler Gyula EP képviselő által felajánlott brüsszeli kirándulás elnyeréséért.

Jakab Adorján főszervező elmondása szerint: „Sikeres EU Tábort tudhatunk magunk mögött, hisz az érdeklődés ebben az évben is nagy volt: a fiatalok kíváncsiak voltak a megjelölt tematika különböző oldalú megközelítésére, az aktuális közérdekű témák meghívottak, szakemberek általi elemzésére és megvitatására, mely tekintetben véleményem szerint a célunkat teljes mértékben elértük. A résztvevők idén is egyaránt hasznosan és kellemesen tölthettek el egy hetet Marosfőn, szakmai tudásukat gyarapítva és új ismeretségekre téve szert. Ez mellett fontos megemlítenem, hogy nem csak a beregisztrált résztvevők, de a környékbeliek is igen nagy számban meglátogatták a rendezvényünket."

A július 3. és 8. között zajló 9. EU Tábor programjának alapját ezúttal is a szakmai rész képezte, a 320 fős rendezvény során a résztvevő fiatalok 20 előadás és szekcióülés alkalmával, több mint 60 meghívott szakember segítségével bővíthették ismereteiket. A résztvevők, csapatkoordinátorok, szervezők és meghívottak számára egyaránt hasznos és tanulságos hét zárult, mely során a hagyományokhoz híven a közös tanulás, informálódás és szórakozás volt mindvégig az előtérben.

A 9.EU Tábor társszervezői a Kós Károly Akadémia, az Európai Tanulmányok Központ (CES – Centre for European Studies), az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány, valamint a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (MIÉRT tagszervezet), támogatói az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Communitas Alapítvány.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas