Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa az elmúlt évekhez hasonlóan idén is résztvett a Gyilkos-tónál minden évben megtartott Népművészeti Sokadalmon. A Sokadalom minden évben július hónap végére esik, a Szent Kristófról elnevezett kápolna védőszentjének búcsúünnepét kiegészítve. Idén július 25-re, vasránapra esett az ünnep és egy napot tartott. A Gytit csapata a főzőversenyen vett részt, a finom ételek készítésében jeleskedett.

 "GYTIT mindenhol, mindenkor..."

Ez lett a mottónk a, mert erre a következtetésre jutottunk az idei Gyilkostói Sokadalom után. Habár szinte kihagytuk idén a részvételt, végül mégis megérte, hogy kitartottunk, mert nagyon júl sült el. Sikerült benevezni a főzőversenyre és megfőzni a Sokadalom egyik legjobb lecsóját. Annak ellenére, hogy az időjárás nem állt ki mellettünk mi céltudatosan készitettük a nagyszerű eledelt. Sátor alatt készülődtünk és jó hangulatban vártuk végig a délelőtti esőzést, amely során „égi áldás" is fűszerezte a főzőversenyre benevezett ételeket. Miután a verseny lecsó megfőtt nekiláttunk egy nagy adag gulyásnak is, hogy nekünk is legyen mit enni, de igy is kevés tartotta, hogy éhesen nem maradtunk. Annyira népszerű volt a főztünk, hogy egykettőre elfogyasztották az érdeklődők (járókelők). A nap legnagyobb sikere az volt, hogy több kedves ismerőst is alkalmunk volt megkínálni és megvendégelni, ami nagy örömünkre esett, főként azért, mert mindenki dícsérte az ízeket és a szakácsokat. Mivel hamar elkészültünk a finom ételekkel, a zsűrinek az üst aljában kellett kuporgatnunk a kóstolót, mert másképp nem maradt volna nekik.

Végülis megérte ázni-fázni mert elnyertük a „Legpikánsabb étel" elnevezést, ami a csípőspaprikás kolbász mellett a megfelelő ízesítésnek és a precíz elkészítésnek volt köszönhető. Eredményhirdetés után a jól megérdemelt csónakázás következett a Gyilkos-tavon, amelyet a Viridis kft. támogatásának köszönhettünk. A tavon mindenki legyőzte a kezdeti félelemét és önfeledten átadtuk magunkat a csónak ringatózásának. Lekesen kerülgettük a kiálló fákat és egymást, majd sok nevetés után a végére egészen belejöttünk az evezésbe is. Estefelé már jól esett a döcögő buszon pihenni és visszatekinteni elégedetten az elmúlt napra és a közös sikerekre. A kellemes eseményeken felbuzdulva megbeszéltük, hogy legközelebb is benevezünk a Gytitvel a főzőversenyre.

{gallery}galeria/fozes{/gallery}

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas