Az „ Ismerjük meg Erdély történelmi  városait” című projektünk  egy újabb állomásához érkezett. Július 19-én e lelkes Tekerőpatak-i   fiatalokból álló kis csapat Segesvárt és Nagyszeben városát látogatta meg.  Az első megálló Segesváron volt, ahol egy kis lépcsőzés után feljutottunk a várba, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk . Meglátogattuk  Vártemplomot és a „kilátó” Óratornyot, amely múzeumként működik. Innen szinte az egész várost látni lehet. Ez után egy rövid körútra indultunk a várba: elsétáltunk még néhány őrtorony mellett, melyeken kis tábla jelzi, hogy a védelmére kijelölt céh nevét viseli, valamint néhány középkori ruhába öltözött emberrel is találkoztunk. 

 

Segesvárról tovább indultuk Nagyszebenbe. Keresztes Kálmán idegenvezető várt ránk, hogy megmutassa nekünk a város nevezetességeit. Körutunkat a sétáló utcában kezdtük, megnéztük a Római Katolikus Templomot, a Városházát, a Tanács tornyot, átsétáltunk a „hazugok hídján”, megpihentünk a város főterén, utána meg látogattuk a Brukenthal Palotában működő múzeumot. A körutunkat  a Kádár-, A Fazekasok-, és a Fegyverkovácsok tornya melletti sétával fejeztük be. 

 

Mindannyiunk arcán az öröm és megelégedettség látszott. Nagyon jó hangulatban telt a nap, és ez segített erősíteni és ápolni a fiatalok közti kapcsolatot. Valamint fontos információkkal gazdagodtunk a székely, a szász és a román nép történelmét és kultúráját tekintve. Ismét egy nagyon szép és tartalmas kiránduláson vehettünk részt a Communitas Alapítvány segítségével és támogatásával, amit ez úton is hálásan köszönünk. Reméljük, hogy lesz még lehetőségünk hasonló jó kirándulások és programok megszervezésére!

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas