Gyógynövények világának a felfedezése címmel szervezett gyógynövény gyűjtő kirándulást és vetélkedőt Marosfő ifjúsági szervezete, a Maros-Mureş, 2015. május 17.-én. A már hagyományosnak nevezhető programot bemutatkozással kezdték a résztvevők, hogy azok akik első alkalommal vettek részt a programunkon megismerkedhessenek a visszatérő fiatalokkal. 

Az ismerkedés után a résztvevők munkának láttak és szorgalmasan gyűjtögették a különböző értékes gyógynövényeket. A legkorábbi gyógynövényeink közé tartoznak a kankalin, viola, vadárvácska, pitypang, amelyek mind-mind hasznosak lesznek a téli betegségek megelőzésében és kezelésében.  A gyógynövény ismereti túrát egy olyan kedves ismerős vezette, akinek több éves tapasztalata van természetgyógyászat és népgyógyászat területén. A csoportvezető a szemlélődés közben ismertette bizonyos növények jótékony hatásait az emberi szervezetre, hogyan és milyen mértékben érdemes felhasználni őket, valamint milyen elkészítési móddal a leghatásosabb. A csapat nagy érdeklődést mutatott az újonnan szerzett ismeretek iránt és szívesen bekapcsolódtak az előadásokba kérdésekkel, hozzászólásokkal. 

A gyűjtögetés után a résztvevő fiatalok egy bográcsost készítettek, amit közösen el is fogyasztottak.

Délután a résztvevők újonnan szerzett tudását mértük fel egy kis teszt segítségével, amit meg is jutalmaztunk természetes gyógykészítményekkel. Mivel mindenki nagyon jól teljesített a tudás felmérőn, a díjak sem maradhattak el senkinek.

Örömünkre szolgál látni, hogy évről-évre van érdeklődés a természet kincsei és a természetes gyógymódok iránt.

A Maros-Mures Ifjúsági Szervezet háláját fejezi ki főtámogatójának, a Communitas Alapítványnak, hogy újból  támogatta ennek a rendezvénynek a létrejöttét. 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas