A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács január 24-26 között Borszékre látogatott Mik József polgármester – volt GYTIT alapító és alelnök – meghívására, hogy a helyi ifjúsági szervezetekkel és aktív fiatalokkal találkozzanak.

A találkozó alkalmával a fiataloknak lehetősége nyílt találkozni a Borszéki Ifjúsági Fórum, a Tündérkert Virágai Néptánccsoport, a Czifrasarok Néptánccsoport és a Borszéki DT képviselőivel, valamint a helyi közösségi életben tevékenykedő fiatalokkal. A fiatalok megismerkedhettek a GYTIT tevékenységével és terveivel. Ugyanakkor olyan programokról beszélgettek, amelyek a jövőben segíthetik a szervezetek tevékenységét és együttműködését. A helyi fiatalokat nagyon érdekelték az Európai Unió által nyújtott fiataloknak szóló programok és támogatások is. Ugyanakkor a pályázási lehetőségek is felkeltették a helyiek érdeklődését. Kiderült, hogy számtalan olyan lehetőséget nem használnak ki, amelyek csak karnyújtásnyira lennének, mert nem érnek el hozzájuk az információk. Igény mutatkozott a különböző képzések, csapatépítések iránt is, amelyeket a közeljövőben szeretnének megvalósítani, a hatékonyabb rendezvényszervezések érdekében. Kiderült, hogy a borszéki fiatalok nagyon is aktívak és érdekli őket, hogy mik történnek a környezetükben. A találkozó után csapatösszerázó szabadidős tevékenységek következtek. Este pedig a helyi DNS zenekar fergeteges koncertjén vehettek részt a fiatalok.

Vasárnap a GYTIT-s fiatalok ismerkedhettek Borszék szépvégével és szabadidős tevékenységi lehetőségeivel. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően volt bőven választásuk, mert Borszéken nagyon komoly fejlesztések történtek. Voltak akik síelni mentek és voltak akik az Ó-sáros fürdőt próbálták ki. De volt lehetőség kutyaszánhúzó versenyen is szurkolni a versenyzőknek. Sőt mi több a GYTIT egyik bátor jelentkezője, Gál Hortenzia benevezett a canicross versenybe, ami egy életre szóló élmény volt számára, saját bevallása szerint is.

A hétvége legnagyobb tanulsága az volt, hogy érdemes saját környezetünkben is körülnézni és megtalálni a lehetőségeket, mert úgy ifjúsági szinten, mint az élet más területein is vannak olyan kézenfekvő lehetőségek, amelyeket észre sem veszünk.

 

Gyergyószentmiklós, 2015. január 26.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas