A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács 2014. augusztus 29-31. között csapatépítő hétvégét tartott a gyergyó-medencei fiataloknak. A csapatépítő programon a GYTIT tagszervezeteinek képviselői vettek részt. A fiatalok játékos keretek között ismerkedhettek, erősíthették kapcsolataikat és szervezhették a csapataikat.
Az első estének csapatösszerázó jellege volt, ahol az új szervezeti tagok játékosan ismerkedhettek meg a GYTIT programjaival és tagjaival. Ezt követően a hangulat csak tovább fokozódott az összerázó bulin.
A második napon, a reggeli torna után, a fiatalok nekiláttak a csapattevékenységeknek, ahol különböző szituációs feladatokkal sajátították el a csapatban való tevékenységek módszertanát és a munka tervezésének részleteit. Délután ellátogattak a Gyergyószentmiklós határában található Both-várához és a Csiky-kerthez. A túra után csapatokba szerveződve olyan szituációs feladatokat oldottak meg, amelyek a különböző ifjúsági rendezvények során felmerülhetnek. Ezt a napot egy nosztalgikus buli zárta.

A vasárnapi nap ötletbörzével kezdődött, ahol a szervezet rövid és középtávú programjaira tevődött a hangsúly és erre gyűjtöttek ötleteket. Később egy kerekasztal beszélgetés során kielemezték a GYTIT eddigi tevékenységét és megbeszélték az ezt követő időszak terveit, céljait lehetőségeit. Kitértek a szeptember 1-én tartandó tisztújításra és az új elnökség összeállításáról is beszéltek. Egyhangúan eldőlt, hogy egy olyan csapatra van szükség, amelyik képes továbbvinni az elkezdett munkát és olyan lendülettel rendelkezik, hogy tovább tudja fejleszteni a szervezetet és nyitni tud a medence fiataljainak még nagyobb, újabb köreihez is.
A hétvége tanulsága eszerint az volt, hogy a GYTIT erőssége, az jó a csapatának, a fiataljainak köszönhető, akik komolyan gondolják az itthoni boldogulásukat és a jövőjüket. A felelősségteljes fiatalok csapatban még erősebbek tudnak lenni és céltudatosan tudják építeni a jövőjüket.


A Csapatépítést a Commmunitas Alapítvány támogatta.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas