Február 22. – én a Galócási Magyar Ifjúsági szervezet, közösen a galócási RMDSZ – el és partnerségben a Gyergyóhodosi Római Katolikus Egyházzal megrendezte a hagyományos farsangi kosaras – maszkabált Galócáson. Ahogy a elmúlt években, ismét egy nagy sikerű rendezvényt tudhatunk magunk mögött. A közel 60 személy aki jelen volt a rendezvényen ismét bebizonyította, hogy sok jó ember kevés helyen is elfér, hiszen a helyi kultúrotthon felújítási munkálatai miatt egy másik helyiségben kellett megszervezni a rendezvényt.

 

Az esti ünnepséget 19 órakor nyitotta meg Isán Sándor helyi RMDSZ elnök köszöntve az egybegyülteket mondván, hogy „ Annak ellenére, hogy Hargita megye szorvány régiójának számítunk, egységben van az erő, közösen, és közös munkával bármit elérhetünk közösségi szinten...”.

 

A megnyitó után elkezdődött hivatalosan is az esti program, amelyet György Botond humorista fellépése nyitott meg, akinek sikerült a jeget megtörnie és a jó hangulatot felpezsdítenie. A fél órás humor programot követte a gyerekeknek a jelmez bemutatása, a szebbnél szebb jelmezek parádéja. A közel 40 gyerek jelmezes bemutatása után, a 3 tagból álló zsűrinek igencsak nehéz volt a döntés, de végül sikerült a gyerekekt díjazni.

Az est második felének lezajlása után elkezdődött az esti mulatság, ahol rendre érkeztek a beöltözött felnöttek is. Tüzoltó, madárijesztő, motoros, roma fiú, bohócok és még sok más jelmez szórakoztatta az ünneplőket.

            A hajnali órákig tartó mulatság és jó hangulat egy jó jel volt arra, hogy a közösségi munka itt nem áll meg, még akkor sem áll meg, ha 1 magyarnak kell maszkált szervezzünk.

A rendezvénynek főtámogatója a Rómániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozott Communitas Alapítvány, további támogatók az Ora Internationala Egyesület és az Euro Bartimpex Kft. Szívből köszönjük támogatóinknak a segítséget, a Gyergyóhodosi Római Katolikus Egyháznak a partnerséget, és nem utolsó sorban a Galócási Magyar Ifjúsági Szervezet és a helyi RMDSZ tagjainak a szervezésben nyújtott segítséget.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas