„A gyergyói Városi Gólyabál messzemenően veri az udvarhelyit” – hangzott el Szász Csabától, a székelyudvarhelyi rádiós műsorvezetőtől a Városi Gólyabálon november 29-én. Nem csoda, hogy színültig megtelt ismét a Művelődési ház színházterme, hiszen a szervezők újra kitettek magukért. A három hónapos munka eredménye még a műsorvezetőket is elkápráztatta, a közönség pedig szemét, száját nagyra tárva csodálkozott, amikor a függöny elhúzódott és megpillanthatták a díszletet, ami az eddigi évek legdrágább szinpad technikájával emelte az est színvonalát.

 

 

 

 

 

Az előadás témája idén a tél volt. A fergeteges hangulattal induló animációs videót egy felemelő színpadi látvány követte, amikor komoly koreográfiával megjelent egy három méter magasságú, hatalmas hókirálynő és a gólyák.

A próbatételek idén is változatosak voltak. A hangulatos bemutatkozót egy ügyességi próba követte.  Az igazi csajok nagyon szeretnek ajándékot kapni és bontogatni, éppen ezért rengeteg ajándékdobozzal lepték meg a gólya lányokat, akiknek minél több ajándékdobozt kellett kicsomagolniuk megadott időre. Azért, hogy a fiúk se unatkozzanak el kellett kezdeniük rap szöveget írni “A Hókirálynő a pédaképem” témában. Egyes dobozokban a lányok szavakat is találtak, amiket folyamatosan oda kellett adniuk a párjuknak, akik bele kellett építsék a költeményükbe.

A következő próba nagy sikernek örvendett, hiszen a lányok hámba fogva húzták a snowboardon álló fiúkat egy csúszós pályán. Aztán volt még improvizációs játék és görkorizás is de nem maradt el a karaoke sem, melyet a nem megszokott módon valósítottak meg a szervezők. Az intelligencia kérdést sem úszták meg szárazon, hiszen ha a lányok nem válaszoltak helyesen az adott kérdésre nagy veszélybe sodorták a párjukat, ugyanis beleengedték őket egy nagy hordó hideg vízbe. Az utolsó próbán György Botond humorista vállalt nagy szerepet. A versenyzők szemben álltak egymással, pufókjukat megtöltve vízzel, a feladat pedig azért bizonyult nehéznek, mert ha elnevették magukat a vizet egymással szembe fröcskölték a közönség örömére.

A rendezvényen fellépett Balla Levente is, az Erdélyi Humorfesztivál győztese, aki stand-up produkcióval szórakoztatta a nagyérdeműt. A gólyapárok zárásként keringővel búcsúztak, melyet Puskás Bernadett énekelt élőben, aztán következett az est legizgalmasabb pillanata, az eredményhirdetés. Ötödik helyen végzett a Batthyány Ignác Szakkollégium párosa Márton Renáta és Péter Nándor. A negyedik hely a Sfântu Nicolae elméleti liceumé lett, pontosabban Baróti Emiliájé és Borsos Lorándé, míg a dobogó harmadik fokára a Fogarassy Mihály Műszaki Líceumot képviselő Puskás Laura és Portik Arnold állhatott fel.  Az volt kérdés, hogy vajon az Alfalut képviselő Sövér Elek Iskolaközpont nyer idén is, vagy  a gyergyói Salamon Ernő Gimnázium lesz a végső győztes? A zsűri döntése alapján a Városi Gólyabált a gyergyói páros, azaz Varga Eszter és Csala Krisztián nyerte, második helyen végzett a Sövér Elek Iskolaközpont Nagy Beáta és Horváth Roland.

A levegőben hópihék röpködtek, a zsűri állva tapsolt, a közönség tombolt és végül mindenki elégedetten távozott annak reményében, hogy a szintén GyTIT által szervezett Megyei Gólyabált is a gyergyószentmiklósi pár nyeri tavasszal.

Élmény, példa, színvonal ezek a szavak mellyekkel össze lehetne foglalni a gyergyói gólyabálokat!

 

A Gyergyó Területi Ífjúsági Tanács ezúton szeretné köszönetét kifejezni mindazoknak, akik hozzájárultak a Városi Gólyabál sikerességéhez.

Köszönjük, hogy megtiszteltek bizalmukkal: Kelet Info Media Group, Varga Cseppek, Vileco Garden, Industry Ttansilvan, Pink Stúdió, West Dream, Abc Music, Frizi hajstúdió, Marolux, Garázs üzlet, Amigo & Intercost, Bahya, Szépségbarlang, Harmónia szalon, Pizza Bank, Játéküzlet, Maros Hotel, Restart Drink, Keresztes Média, Dicu Adrián fotós, Bányász András fotós, Texas Pub & Pizza, Szilágyi, Mol Metal, Robi konyha, Borsika Panzió, Ps Computers, Fenyő áruház, Prestige, Marc House, Bacchus borpince, Server, Solar Sun, Izsó Universal, Angi Rózália, Lets moove aerobic studió, Texas Pub & Pizza, Gyergyóalfalu polgármesteri hivatala, GKL, Kozma Péter, Mezei András, Lacu Rosu varroda, Star Broker, Karakter S, Marcipán, Communitas alaptvány, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Smiley Discount zöldséges, Márk Laura, Avon, Oriflame, Gyergyó Tv, KMF szakbolt, Len Barna, Import Direct, Extreme Nature, PC store, Sazy, Guzmania virágüzlet, Szent Istvan Plebánia

 

További fényképek a Városi Gólyabál hivatalos Facebook oldalán

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas