Két napos képzésen vettek részt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács tagszervezeteinek vezetői, aktív fiataljai és tagjai. A képzés október 26-27 között zajlott Gyergyószentmiklóson.
Első teendőjük a szervezeti vezetőknek, aktív fiataloknak az volt, hogy fel kellett térképezzék a szervezeteik problémáit, gondjait, nehézségeit. Kiderült, hogy a hasonló tevékenységgel rendelkező szervezeteknek hasonlóak a nehézségei is. Viszont a tevékenységektől függően a nehézségek között azért kerülnek különbségek a szervezetek között, de ezek mind olyan jellegűek, hogy a tevékenységek során orvosolhatóak. Éppen ezért a nap második felében, olyan praktikákat, elméleti módszereket tanulhattak meg a fiatalok, amelyek segítségével ezeket a problémákat orvosolni tudják. A tevékenységek során több energizáló játékkal dobták fel a napot, hogy jobban tudjanak az előadásokra is figyelni. A nap végén pedig közösen játszodtak több csapatépítő játékot is, amelyek keretében szintén megtapasztalhatták a csapatmunka és a stratégia tervezés előnyeit. Ezt követően pedig a szórakozásé lett a terep.
A második nap első felében az addig tanultakat gyakorlatba is ültették, mert az első nap problémáit csoportosították és több csoportra oszolva megkeresték a megoldásokat, majd egymásnak be is mutatták azokat, hogy mindenki lássa a jó megoldásokat. A vasárnapi ebéd után a csapat személyautókkal indult Marosfőre, ahol egyet kirándultak és a nap végén még szalonnasütésre is sor került.


A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatásával a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte.



Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas