A Maros-Mures Ifjúsági Szervezete, elkészítette Marosfőn az első turizmusban is hasznosítható  kerékpár utat. A szervezet még a tavasszal sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsának turisztikai kiírásán, de a hivatalos átadóra most, november 22.-én került sor. Az átadón jelen volt György Lehel, az ifjúsági szervezet elnöke, Tinca Mihail Dumitru, Vasláb község polgármestere, Barti Tihamér, megyei tanácsos, valamint több helybéli is.

A kerékpárút Marosfőt köti össze a Súgó barlanggal, 15 kilóméteren, és viszonylag könnyen  végig kerekezhető. A vasútállomástól indul, a Helkin vegyes üzlet épületének hátán van az első útjelző tábla, majd a Feketerez  hegyen ( Gyergyói havasok) keresztül folytatódik Hevederben és végül a Súgóhoz vezet. Az út a tulajdonképen egy, már létező erdei útvonalon megy végig, melyet most alakították át helyi jelentőségű turista ösvénnyé és feltáblázták annak megfelelően.

György Lehel, MISZ elnök bevalássa szerint céljuk volt a turisztikai infrastruktúra fejlesztése,  mely remélhetőleg pozitív hatással lesz az üdülőtelep, és ezáltal a megye turistaforgalmára is.  „Ennek a bicikliútnak a megvalósítását mindenképp sikernek könyveljük el, hisz, tudomásunk szerint, ez a második ilyen jellegű út a Gyergyói-medencében. Remélhetőleg népszerű lesz az aktív turizmust kedvelők körében és sokan használni is fogják. A jövőben szeretnénk a gyalogösvény és bicikliút hálózatot bővíteni, ezzel is segíteni a falu, üdülőtelep fejlődését”

A kerékpárút megvalósításában segített a Hargita Megye Tanácsa, Vasláb önkormányzata és a Salvamont Dancurás Hegyimentők.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas